Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 70
 İndirme 40
Avrupa Birliği Müzakere Sürecinde Türk Kamu Yönetiminin Avrupalılaşması
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Avrupa, Osmanlı İmparatorluğundan günümüze Türk modernleşmesinde önemli bir referans olmuştur. Cumhuriyetin kuruluşundan beri modern Türkiye’nin merkezinde yatan Avrupa değerleri toplumsal hayatta ve kamu yönetiminde gerçekleşen hemen her dönüşümü etkilemektedir. Bu çalışma 2000 sonrası yaşanan Türk Kamu Yönetimindeki Avrupalılaşma üzerine odaklanmaktadır. Bu amaçla çalışma ilk olarak kavramsal ve kuramsal çerçeve çizmek için, “Müzakere”, “Avrupalılaşma”, “Çok Düzeyli Yönetişim” ve “Avrupa Yönetsel Alanı” kavramlarını açıklamaktadır. Daha sonra Avrupa Birliği ülkelerindeki kamu yönetiminin Avrupalılaşmasına odaklanmaktadır. Bu amaçla Yunanistan ve Polonya’da yaşanan kamu yönetiminin Avrupalılaşmasının tarihsel arka planı özetlenmektedir. İzleyen bölümde 1963’den, Türkiye’ye adaylık statüsünün verildiği 1999 Helsinki Zirvesine kadar geçen süreçteki Türk Kamu Yönetiminde yaşanan kurumsal dönüşümü göstermek için kısa bir özet verilmektedir. Daha sonra çalışma 2000 sonrası kurumsal ve yasal dönüşüm hakkında oldukça detaylı bir özet sunmaktadır. Bu bölümde ilk olarak Kopenhag Siyasi Kriterlerini karşılamak amacıyla 1999 ve 2005 arasında gerçekleştirilen reformlara Komisyonun İlerleme Raporları ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı’nın resmi dokümanları çerçevesinde odaklanılmaktadır. Daha sonra, Ekim 2005 sonrasındaki müzakere sürecinde gerçekleşen dönüşüm ve açılan müktesebat başlıkları ortaya konulmaktadır. Son olarak bu çalışma Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2010 yılında neredeyse durma aşamasına gelmiş müzakere sürecinin, Suriye krizi ve Türkiye üzerinde Avrupa Birliği ülkelerine giden göçmenler yüzünden yeniden hızlanarak devam edeceğini öngörmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini