Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 111
 İndirme 22
ERGENLERDE PSİKOLOJİK DAYANIKLILIK VE STRESLE BAŞETME
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amaçlarından biri ergenlerde psikolojik dayanıklılık ile baş etme stratejileri arasındaki ilişkileri belirlemek, diğeri ise psikolojik dayanıklılık ve baş etme stratejilerini kişisel ve demografik bazı değişkenlere göre incelemektir. Bu amaçla betimsel ve ilişkisel tarama yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcıları yaş ortalaması X= 16,18 olan, 328 lise öğrencisinden (193 Kadın, 135 Erkek) oluşmaktadır. Araştırma verilerinin toplanmasında, Psikolojik Dayanıklılık Ölçeği, Baş Etme Yolları Ölçeği ve Kişisel-Demografik Bilgi Formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde parametrik olmayan tekniklerden, Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis ve Spearman Brown Korelasyon testi kullanılmıştır. Aştırmanın sonuçları psikolojik dayanıklılık ile planlı problem çözme ve sosyal destek arayışı gibi baş etme stratejileri arasında olumlu ve güçlü ilişkiler olduğunu göstermektedir. Ayrıca kişisel ve demografik değişkenlerden; algılanan gelir düzeyi, cinsiyet ve sınıf düzeyi değişkenlerine göre anlamlı farklılıklar gözlenirken, kardeş sayısına ve anne-baba eğitim düzeyine göre farklılıklar anlamlı bulunmamıştır. Psikolojik dayanıklılık düzeyi ve planlı problem çözme, sosyal destek gibi baş etme yaklaşımlarında yüksek gelir düzeyi lehine, kendine saklama ve sorumluluk alma yaklaşımlarında ise düşük gelir düzeyi lehine anlamlı (p

Anahtar Kelimeler:

Psychological Resilience and Coping With Stress In Adolescences
2016
Yazar:  
Özet:

The aim of this study was two fold; 1) to determine the relations between psychological resilience and coping with stress in adolescences, and 2) to investigate psychological resilience and coping with stress according to some personal and demographic variables. For this aim, descriptive and relational survey method used as a method. Participants of study consists of 328 (X= 16,18) high school students (193 woman, 135 man). Personal Views Survey II-R, Ways of Coping Questionnaire (WCQ) and Personal-Demographic Form used to collect data. Non-parametric tecnics; Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis ve Spearman Brown Correlational tests applied for analysis. Results of study showed that there were positive and relatively strong relations between resilience and planfull problem solving and social support coping approaches. Additionally there were some significant (p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.319
The Journal of Academic Social Science Studies