Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 129
 İndirme 40
 Sesli Dinleme 1
Yoksulluk Kavraminin Yerellesmesi̇: Kentsel Yoksulluk ve Yerel Yoneti̇mleri̇n Konuya Yaklasimi
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Yoksulluk günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında bulunmaktadır. Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler için farklı boyutlarda olsa da, yoksulluk sorunu çözüm bekleyen öncelikli konular arasında yer almaktadır. Demokrasi, yerel yönetimler, yönetişim, sosyal devlet, sosyal belediyecilik, yoksulluk ve kentsel yoksulluk gibi kavramların birbirleriyle olan ilişkileri, 20. yüzyılın ikinci yarısından sonra akademik tartışmalara ve yeni açılımlara yol açtığı gibi siyasi dünyamızın ve sosyal hayatımızın da önemli bir parçası haline gelmiştir. Gündelik hayatımızın her anında çeşitli versiyonlarıyla karşımıza çıkan yoksulluk sorunu, ulusal ve uluslararası kuruluşların birlikte hareket ederek çözmeye çalıştığı ancak bugüne kadar tam anlamıyla çözemediği en karmaşık kamusal sosyal problemlerden birisidir. Geleneksel merkeziyetçi yapının ve sosyal devlet anlayışının değişmesi ile birlikte yerel alandaki siyasi, ekonomik ve sosyal kurumların ağırlığı da artmaktadır. Yerel yönetimlerdeki bu gelişimle birlikte halkın yönetime daha fazla katılımı sağlanmış ve katılımcı demokrasi yaklaşımlarının kuvvet kazanması ile birlikte yönetici kesim halka daha yakın bir tutum sergilemeye başlamıştır. Gelişmiş ülkelerde katılımcı demokrasinin yerelleşmesi ve kurumlaşması ile birlikte sosyal siyasetin hedeflerinden olan maddi ve manevi kalkınma hamleleri de yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik ilkesinin önem kazanmasına yol açmıştır. Çalışmada; yoksulluk kavramı ve çeşitleri kısaca açıklanarak, kentsel yoksulluk kavramının doğuşu ve içeriği ele alınacaktır. Ayrıca, yerel yönetimlerin kentsel yoksullukla mücadele yöntemleri tanımlanacak ve kentsel yoksullukla mücadele adına bazı önerilerde bulunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Indigenization Of Poverty Concept: Approachment To Issue Of Urban Poverty and Local Governments
2016
Yazar:  
Özet:

Poverty plays a part among the most important issues in today’s World. Even if it is different aspect for developed or developing countries, poverty issue plays a part among priority burning issues. Interrelatedness of concepts such as democracy, urban poverties, social state, social municipalism, poverty and urban poverty, after second part of the 20th century, as well as it cause new expansions and scholarly disputes, it has became an important constituent of our political world and social life. Poverty problem which fronts us with various versions in every moment of pür daily life is one of most confused punlic social problems that national and international organizations try to solve but they couldn't. Instutitions of political, economical and social is becoming significant in conjunction with changing of traditional centrist structure and understanting of social state. In conjunction with this improvement in local governments, folk provide more participants and thus management group exhibits more attitude to folk. In conjunction with indigenization and institutionalization of pluralistic democracy in developed countries, even material and nonmaterial developement moving that is one of the objective of social policy lead to gaining important of social municapility principle. In this study, birth of concept of urban poverty and its content will be came up by explaining of poverty concept and its varieties. Furthermore, struggle methods of local governments that is associated with urban poverty will be defined and some suggestions will be given for struggling of urban poverty.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.274
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini