Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 286
 İndirme 29
Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Halkla İlişkilerin Tarihsel Gelişimi
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Halkla ilişkiler tarihin çok eski dönemlerine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Halkla ilişkilere iki farklı yaklaşım söz konusudur. Bu yaklaşımlardan ilki liberal demokrat anlayıştır. Diğer bir yaklaşım ise hakla ilişkileri eleştirel bir şekilde ele alarak, halkla ilişkilerin kapitalist üretim biçiminin planlı olarak yaratılmasında rol oynadığını öne sürmektedir.Halkla ilişkiler, demokratik toplumlara özgü bir kamuoyu oluşturma, güven, onay, rıza veya saygınlık elde etme yöntemi olarak kabul edilmektedir. Çalışmada bu iki yaklaşım üzerinde durmaktan ziyade var olan gelişmelerin tarihsel olarak genel bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışma ile ABD ve Türkiye’de halkla ilişkiler uygulamalarının özel sektörde ve kamu sektöründe ilk defa ne zaman ortaya çıktığı ve daha sonraki tarihsel gelişiminin nasıl gerçekleştiği sorularına cevap bulmak ve cevaplardan elde edilen bulguları karşılaştırmak amaçlanmıştır. Çalışmada, özel sektörde halkla ilişkilerin ilk olarak 1850 yılında ABD’de ele alındığı 1950’lerden sonra Türkiye’de uygulanmaya başlandığı görülmüştür. Kamu sektöründe halkla ilişkilerin ise ilk olarak 1802 yılında ABD’de, 1960’lardan sonrada Türkiye’de uygulamaya başlanmıştır. Sanayii devriminden sonra, halkla ilişkiler uygulamalarına ABD, ve Türkiye’de hem özel hem de kamu sektöründe değişik biçimlerde ve değişik amaçlara dönük olmak üzere rastlanılmıştır. Söz konusu ülkelerde, kamu sektöründe de, özel sektörde de halkla ilişkilerin gelişimi düzenli bir çaba olarak ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini