Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 22
Differing Perceptions Of Kurdish Ethnicity According To Their Ideological Identities In Di̇yarbakir
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ideolojik kimlik bakımından Kürt etnik kimliği içindeki farklılıkları anlamaya çalışmaktadır. Bu çalışmada Kürt toplumunun kendi içinde bir çok alanda ideolojik açıdan ayrıştığı bulunmuştur. Çalışmanın odak noktası demokrasi algısı üzerine Kürtler arasındaki ideolojik farklılıkları göstermektir. Bu çalışmada sol ideolojilerin ve dini inançların Kürtleri ayıran kırmızıçizgiler olduklarını bulunmuştur. Sol ideolojiler Türk Devletine karşıtlık oluşturup Kürt Ulusçuluğunu beslerken, dini inanç Kürtleri devlete daha fazla bağlı kılmakta ve etnik ulusçuluktan uzaklaştırmaktadır. Çalışmaya katılan ve Kürt etnik kimliğinden olduğunu belirtenlerin benimsediklerini ifade ettikleri ideolojik kimliklerinin tespiti “Kendinizi siyasi düşünce olarak nasıl tanımlarsınız” sorusuna verdikleri cevaplar üzerinden yapılmıştır. Elde edilen verilerden Kürt etnik kimliğinin siyasal/ideolojik kimlik farklılaşmasının demokrasi algısının göstergelerinden sayılabilecek devlet ve vatandaşlık algısı, hoşgörü, haklar ve özgürlüklere bakışta nasıl şekillendiğini, bunun Kürt sorununa ve çözümüne yönelik değerlendirmeye nasıl yansıdığını, hak talebi bağlamında kendi dışında kalan ve çeşitli sosyo-kültürel talepleri olan kesimlerin taleplerini nasıl değerlendirdikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma Kürtler arasında dini cemaatlerin/tarikatların yaygın olduğu ve Kürt nüfusun yoğun olduğu Diyarbakır il merkezinde yapılan bir alan araştırmasına dayanmaktadır. Alan çalışması rastgele örnek seçimi ile belirlenen 412 kişi ile yüz yüze görüşme şeklinde gerçekleştirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini