Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 610
 İndirme 63
Sezai̇ Karakoc Yahut Di̇ri̇li̇s Dusuncesi̇ İzlegi̇nde Bi̇r Sai̇r: Necat Cavus
2012
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Edebiyatımızın ve düşünce dünyamızın önemli şahsiyetlerinden biri olan Sezai Karakoç’un sistematize ettiği ‘diriliş’ düşüncesi İslami temelleri olan bir düşüncedir. Diriliş düşüncesine göre İslam dünyası, içerisinde bulunduğu kötü durumdan sıyrılmalı, dirilerek her alanda büyümelidir. Karakoç, dirilişin gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanır. Bu bağlamda 1980 kuşağının önemli şairlerinden biri olan Necat Çavuş, poetikasını Sezai Karakoç ve ‘diriliş düşüncesi’ izleğinde inşa eder. Necat Çavuş ‘Bindörtyüzondokuz’ ve ‘Amerika’ adlı şiir kitaplarında bu tavrını açıkça ortaya koyar. O’nun şiirlerinde Karakoç ve diriliş düşüncesi hayranı bir şairin tavrı görülür. Muhtelif şiirlerinde Sezai Karakoç ismini bazen doğrudan kullanan yazar, bazen de Karakoç’a ‘ustam’ şeklinde hitap eder. Bu makalede, Karakoç izleği ve düşüncesinde olan bir şairin tavrı ortaya konulmaya çalışıldı.

Anahtar Kelimeler:

A Poet Following Sezai Karakoc or His Resurrection Idea: Necat Cavus
2012
Yazar:  
Özet:

Resurrection (Diriliş) idea is an Islamic-based idea which Sezai Karakoç, who is one of the most important figure of our literature and thinking world, has systematized. According to resurrection idea, Islamic world must get rid of its current bad situation and must enhance in every field. Karakoç believes that everybody must fulfil their responsibilities for the resurrection to occur. In this context Necat Çavuş, one of the major poets of the generation of 1980, builds his poetica in the track of Sezai Karakoc and 'the idea of resurrection'. Necat Çavuş makes this attitude very clear in his poem books “Bindörtyüzondokuz” and “Amerika”. In his poems, an attitude of a poet who is a fan of resurrection idea and Sezai Karakoç is clearly seen. Sometimes he uses the name of Sezai Karakoç directly and sometimes he calls Sezai Karakoç “my master” in his various poems. In this article, the attitude of a poet who is in the track and thinking of Sezai Karakoç has been aimed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.228
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini