Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 10
Arapça Öğretimi Alanında Tamamlama ve Yardımlaşma Yolları Türk Devlet Üniversiteleri Örneği
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Türk devlet üniversitelerinde anadili Arapça olmayanlar için, Arapça öğretimi alanında tamamlamayı, yardımlaşmayı ve bu üniversitelerin Arapça öğretiminde iyileştirme etkisini tartışır. Bu araştırma Türk üniversitelerinde doğru yöntemle Arapça öğretim olgusunu en belirgin yöntemlerine ulaşma ve bu üniversitelerin birbirini tamamlamama, yardımlaşmama sebeplerini incelemeyi hedefleyen araştırmacı özellikle Arapça öğretimine dair açıklamak istediklerini işlemektedir. Bu araştırma, organizasyon ve görevsel olarak donuk olan ‘anadili Arapça olmayanlar için Arapça öğretimi’ alanında sayılı çalışmalardandır. Çünkü bu alandaki(anadili Arapça olmayanlar için Arapça öğretimi) çalışmaların çoğu; hoca, öğrenci, yöntem, dilin unsurları, dilin özellikleri, Arapça öğrenme sorunları, Arapçanın olguları ve gelişmeleri gibi eğitimsel esaslarını içermektedirler. Bu çalışma ise Türk devlet üniversitelerinde anadili Arapça olmayanlar için Arapça eğitimi konusunda üniversitelerin birbirlerini tamamlama ve yardımlaşma yollarını araştırmaya yöneliktir. Bu araştırma şunları hedeflemektedir: 1- Türk devlet üniversitelerinde Arapça eğitimini gözlemlemek. 2- Bu üniversitelerde, Arapça öğretimini en bariz şekilde iyileştiren yöntemini incelemek. 3- Bu üniversiteler arasında yardımlaşmama ve birbirlerini tamamlamama sorunlarını incelemek. 4- Arap dilin öğretimine hizmet eden, Arapçanın varlığını destekleyen öğrenilmesine teşvik eden Türkiye cumhuriyetinde kabul görülmesini temel sonucuna varmak.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.362
Turkish Studies