Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 277
 İndirme 54
 Sesli Dinleme 3
Kimlik Oluşumu Sürecinde Örgüt ve Örgütlenmenin Yeri
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Kimlik, sosyal bilimlerde birey ile toplumların psikolojik ve sosyolojik olarak kendilerini nasıl tanımladığı ile ilgili anahtar kavramlardan biridir. Bu kavram etrafında bireyler ve toplumlar benzerlik ile farklılıklarını ortaya koymaktadır. Din, kültür, tarih, ekonomi, etnisite vs… çeşitli faktörlerin bir araya gelmesi ile oluşan kimlik özellikle siyasal ve toplumsal alanda farklılığı oluşturur. Çeşitli dinamik unsurların oluşturduğu bu aidiyetin temelinde aydınlar da önemli bir role sahiptir. Bir toplumu oluşturan seçkin aydın grup/ gruplar çeşitli yöntemlerle kimlik oluşumunda ve kimliklerin örgütler içinde yeniden üretilmesinde önemli bir ol oynamaktadır. Kimliğin şekillenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılma süreçlerinde örgütler de işleve sahiptir. Örgüt kavramı her toplumun içinde belirli durumlarda karşılaşılan sorunları çözümlemek ve gereksinimleri gidermek için kullanılan çeşitli araçlardan biridir. Belirli bir toplumda faaliyetlerini sürdüren örgütler, üyelerinin kendilerine özgü inançları, değer yargıları, çeşitli olaylar karşısındaki tavırları ile birlikte ortak amaçlar, planlar, politikalar oluşturur. Çalışmada kimlik kavramı etrafında örgüt kavramı ve örgütlenmenin yeri ele alınacaktır. Bu amaçla önce kimlik kavramı ile örgüt kavramı incelenecektir. Bu kavramlar ele alındıktan sonra örgütlenmenin kimlik kavramını nasıl şekillendirdiği analiz edilecektir. Çalışma betimsel/ kavramsal yöntemle incelenecek ve analitik yöntemle yorumlanacaktır. Çalışmada kimlik kavramının oluşumunda ve gelişiminde örgütlenmenin önemli bir yere sahip olduğu savı üzerinden hareket edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.943
Atıf : 45.084
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini