Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 32
Jıgsaw-ı Tekniğinin Ortaokul 7. Sınıf Öğrencilerinin Geometriye Yönelik Tutumuna ve Öz-yeterliğine Etkisi
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlunun hayatını etkileyen önemli disiplin alanlarından biri olan geometri, öğrencilerin sonuç çıkarması ve ispatlama becerilerinin gelişmesine olanak sağlamaktadır. Öğrenciler, geometri sayesinde mantıksal ve düşünsel yeteneklerini geliştirirler. Bu sebeple de öğrenilmesi önemli görülmektedir. Bu bağlamda da geometri öğrenimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi önem arz etmektedir. Bu sebeple bu çalışmada, işbirlikli öğrenme yöntemlerinden Jigsaw-I’in öğrencilerin geometriye yönelik tutumlarına ve öz-yeterliğine etkisinin araştırılması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda çalışma bir devlet ortaokulunda gerçekleştirilmiştir. Çalışma deseni olarak ön test-son test kontrol gruplu yarı-deneysel desen tercih edilmiştir. Çalışmada, deney ve kontrol grupları basit seçkisiz olarak belirlenirken toplam 47 öğrenci ile çalışma yürütülmüştür. Çalışmaya katılan öğrencilerden 24’ü deney, 23’ü kontrol grubunda yer almıştır. Araştırma süresince dersler; deney grubunda işbirlikli öğrenme yöntemlerinden Jigsaw-I tekniği ile kontrol grubunda ise geleneksel öğretim yöntemleri (var olan normal sürecin devamı) ile işlenmiştir. Bu bağlamda çalışma 10 ders saati sürmüştür. Geometriye Yönelik Tutum Ölçeği (GYTÖ) ve Geometriye Yönelik Öz-yeterlik Ölçeği (GYÖÖ) veri toplama araçları olarak kullanılmıştır. Çalışma sonunda deney grubu öğrencilerinin hem geometriye yönelik tutumlarında hem de geometriye yönelik öz-yeterliklerinde anlamlı bir farklılığın olduğu belirlenmiştir. Bunun aksine kontrol grubu öğrencilerinin ne geometriye yönelik tutumlarında ne de geometriye yönelik öz-yeterliklerinde herhangi bir farklılık ortaya çıkmamıştır. Bu bağlamda Jigsaw-I tekniğinin ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin geometriye yönelik tutumlarında ve öz-yeterliklerinde etkili olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini