Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 26
Bir Matematik Öğretmeninin Öğrenci Düşüncesi Bilgisi Üzerine Bir İnceleme
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada amaç matematik öğretmenlerinin pedagojik alan bilgilerinin öğrenci düşüncesi bilgisi bileşeninde ve öğrencilerin matematiksel düşünmelerini destekleme bağlamında incelenmesidir. Araştırmada pedagojik alan bilgisinin öğrenci düşüncesi bilgisi bileşenine odaklanılmıştır. Ayrıca Fraivillig, Murphy ve Fuson (1999) tarafından geliştirilen “Advancing Children’s Thinking”-“Düşünmeyi Geliştirme Modeli” modelinden yararlanılmıştır. Araştırma bir özel durum çalışması olup kapsamlı olarak yürütülen bir araştırmasının parçasıdır. Araştırmanın katılımcısı araştırmaya katılmaya gönüllü olan ve bir lisede görev yapmakta olan Ersin Öğretmen’dir. Araştırmada Ersin Öğretmen’in matematiksel düşünmeyi destekleme bağlamında pedagojik alan bilgilerini inceleyebilmek amacıyla video kaydı yardımıyla gözlem verileri toplanmıştır. Ersin Öğretmen’in 7 ders saati video kaydına alınarak fonksiyon kavramına ilişkin öğretimi gözlenmiştir. Gözlem verilerinin analizi betimsel analiz kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın bulguları teorik çerçeve ile uyumlu olarak sunulmuştur. Elde edilen sonuçlar Ersin Öğretmen’in fonksiyon kavramı öğretiminde kuramsal çerçeve kapsamındaki uygun koşulları sağlamada başarılı olduğunu göstermiştir. Ersin Öğretmen’in fonksiyon kavramı öğretiminde genellikle öğrenci düşüncesini merkeze alan bir yaklaşım izlediği, derslerinde öğrencilerin düşüncelerini dinlediği ve öğrencileri düşüncelerini ayrıntılı biçimde açıklamaları için teşvik ettiği belirlenmiştir. Ersin Öğretmen’in araştırmanın kuramsal çerçevesine göre öğrencilerin mevcut bilgilerini ortaya çıkarma, ön bilgi ile yeni bilgiyi ilişkilendirme ve öğrenci düşüncelerine ve sorularına değer verme alt bileşenlerinde diğer bileşenlere göre daha fazla olumlu yaklaşım sergilediği görülmüştür. Sonuçlar doğrultusunda bazı önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Examination On Mathematics Teachers' Knowledge Of Student Thinking
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is examining mathematics teachers’ pedagogical content knowledge in the context of knowledge of student thinking and supporting mathematical thinking. The focus of the study is knowledge of student thinking which is one of the components of pedagogical content knowledge. Besides “Advancing Children Thinking Framework” created by Fraivillig, Murphy and Fuson (1999) was used. This study is a case study that was a part of larger research. Participant of the research was Teacher Ersin who was a volunteer mathematics teacher working at a high school. To examine Teacher Ersin’s pedagogical content knowledge in the context of mathematical thinking observation data were collected by using video record. Seven lessons of Teacher Ersin towards teaching function concept were recorded via a video camera. Descriptive analysis was used to analyze observation data. Finding were presented in paralell with the theoretical framework. The results showed that Teacher Ersin was successful to provide suitable conditions determined in the context of theoretical framewok for teaching function concept. It was found that Teacher Ersin usually follwed a studentd-centered approach, listened students’ thought and encouraged students to explain their thoughts in detail. It was also seen that Teacher Ersin had more positive approach at determining students’ current knowledge, connecting prior knowledge to new knowledge and valuing students’ questions and thoughts. Suggestions are presented in accordance with the results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.034
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini