Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 397
 İndirme 72
 Sesli Dinleme 1
Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Adaylarının “özel Öğretim Yöntemleri” Dersiyle İlgili Görüşleri
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Öğretmen yetiştirme ülkemizde eğitim alanında en çok tartışılan konuların başında gelmektedir. Bu çerçevede Türkiye’de öğretmen yetiştirilmesi konusunda birçok çalışma gerçekleştirilmiş, zaman içerisinde öğretmen ihtiyacını karşılayabilmek için bazı fakültelerin öğrencilerine formasyon eğitimi verilmiştir. Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği formasyon programında yer alan derslerden biri de “Özel Öğretim Yöntemleri”dir. Öğretmen yetiştirme programları içinde yer alan bu ders, daha çok alana yönelik öğretim uygulamalarıyla ilgilidir. Bu ders öğretmen adaylarının alanı tanımaları, alanla ilgili becerilere sahip olmaları ve bunları geliştirmeleri; alana yönelik yöntem, teknik ve stratejileri öğrenmeleri, öğrendiklerini uygulamaya dönüştürmeleri açısından önemlidir. Bu çalışmanın amacı, eğitim fakültelerinde formasyon eğitimi alan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni adaylarının “Özel Öğretim Yöntemler”i derslerine ilişkin görüşlerini belirlemek ve bu derslerden elde edecekleri verimin artırılması için çeşitli öneriler ortaya koymaktır. Çalışmada nitel araştırma tekniklerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcıları, erişilebilir örnekleme yöntemiyle belirlenmiş olup katılımcılar, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Çukurova Üniversitesinde öğrenim gören toplam 15 Türk dili ve edebiyatı öğretmeni adayından oluşmaktadır. Elde edilen veriler, içerik analizi yöntemiyle değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda öğretmen adayları, “Özel Öğretim Yöntemleri” dersinin ilerideki meslek yaşantılarına katkı sağlayacağını belirtmişler ve bu ders işlenirken yöntem ve teknikler, alana özgü kavramlar gibi konuların üzerinde daha fazla durulması gerektiğini vurgulamışlardır. Ayrıca öğretmen adayları genel olarak derse ayrılan sürenin yeterli olduğunu belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 44.993
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini