Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 88
 İndirme 48
Eğitsel İnternet Kullanımı ile Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi ve Eğitim Teknolojilerine Yönelik Tutum Arasındaki İlişki: Öğretmen Adayları Örneği
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Öğretmen adaylarının eğitsel internet kullanımları, teknolojik pedagojik alan bilgilerine vakıf olma durumları ve eğitim teknolojilerine yönelik tutumlarının belirlenmesi oldukça önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı; öğretmen adaylarının eğitsel internet kullanım öz yeterliği inançları, teknolojik pedagojik alan bilgisi öz güveni ve eğitim teknolojilerine yönelik tutum arasındaki ilişkinin bulunması ve bazı değişkenlere (sınıf düzeyi, bölüm, cinsiyet, internet kullanım sıklığı) göre farklılıklarının saptanmasıdır. Bu amaçla, 404 öğretmen adayından oluşan örneklem grubu ile ilişkisel tarama modelinde bir çalışma yürütülmüştür. Veri toplama aracı olarak; Şahin (2009) tarafından geliştirilen “eğitsel internet kullanım öz yeterliği inançları ölçeği”, Graham ve ark. (2009) tarafından geliştirilen, Timur ve Taşar (2011) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “teknolojik pedagojik alan bilgisi öz güven ölçeği” ve Pala (2006) tarafından geliştirilen “eğitim teknolojilerine yönelik tutum ölçeği” kullanılmıştır. Bağımsız değişkenlerin (cinsiyet, öğrenim görülen program) iki gruba sahip olması sebebiyle ölçekler için bağımsız gruplar t-testi gerçekleştirilmiştir. Diğer bağımsız değişkenlerin (sınıf düzeyi, internet kullanım sıklığı) ikiden fazla gruba sahip olması sebebiyle tek yönlü varyans analizi (ANOVA) gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ölçekten elde edilen toplam puanların sürekli olması ve normal dağılması sebebiyle, gruplar arası ilişkilerin belirlenmesi için basit doğrusal korelasyon analizi yapılarak Pearson korelasyon katsayıları belirlenmiştir. Söz konusu ölçme araçlarından elde edilen bulgulara göre; sınıf düzeyi ve öğrenim gördükleri bölümlere göre herhangi anlamlı bir farklılık saptanmazken, cinsiyet ve internet kullanım sıklıklarına göre farklılık bulunmuştur. Ayrıca eğitsel internet kullanımı, teknolojik pedagojik alan bilgisi ve eğitim teknolojilerine yönelik tutumları arasında anlamlı ilişkiler saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Educational Internet Usage, Technological Pedagogical Content Knowledge and Attitude Toward Educational Technology: Pre-service Teachers’ Example
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Determining the attitude towards educational technology, knowing technological pedagogical content knowledge and internet usage in educational of pre-service teachers, is quite important. The purpose of this study is to determine relationship between teachers of educational internet use self-efficacy beliefs, technological pedagogical content knowledge of the presence of the attitudes towards self-reliance and education technology, and variety of some variables (grade level, department, gender, internet use frequency). For this purpose, the relational model with a sample group consisting of 404 teachers conducted a study. The data collection tools; Sahin (2009) "developed by pedagogical internet use self-efficacy beliefs scale", Graham et al. (2009) developed by Timur and Stone's (2011) by the Turkish adaptation of "technological pedagogical content knowledge of self-confidence scale" and Pala (2006), developed by "attitude scale for educational technology" are used. Independent samples t-test was performed because of independent variables (gender, attended program) has two groups for scales. One-way ANOVA was performed because of independent variables (grade level, the frequency of internet usage) has more than two groups. Also to be continuous scale total score obtained and due to normality, for the determination of inter-group relations by making a simple linear correlation analysis Pearson correlation coefficients were determined. According to data obtained from scales; According to the department they are enrolled grade level and no significant difference was observed, it was found differences by gender and frequency of Internet use. In addition, the educational use of the Internet, a significant relationship between the attitude towards technological pedagogical content knowledge and instructional technology, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.047
Atıf : 45.091
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini