Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 120
 İndirme 23
Coğrafi Faktörlerin Türkiye Ekmek Kültürü Üzerindeki Etkileri
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye'deki ekmek çeşitleri üzerinde coğrafi faktörlerin etkileri belirlenmeye çalışılmıştır. Coğrafi konumu itibariyle, Türkiye'nin kültürler arası bir köprü durumunda olması, kültürel zenginliğine yol açmıştır. Bu kültürel zenginlik içerisinde, halkın temel besin maddesi olan geleneksel ekmek çeşitleri de bulunmaktadır. Türkiye'de ekmek çeşitleri yöresel olarak, yapımında kullanılan un, hamur içerisine katılan katkı ürünleri ve pişirme şekillerine göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıkların ve çeşitlerin artmasında, coğrafi şartlar, sosyo-ekonomik ve kültürel özellikler etkili olmuştur. Bu faktörlerin etkisiyle coğrafi yörelere göre yetiştirilen tahılların ve katkı ürünlerinin farklı olmasının yanında, pişirmede kullanılan araç ve materyalin farklılığı da, ekmek çeşitlerinin artmasına neden olmuştur. Buğdayın yerini mısırın aldığı Doğu Karadeniz kıyı kuşağı dışında, buğday unu, ekmek yapımında kullanılan temel maddeyi oluşturmuştur. Ekmek yapımında, buğday unu temel madde olmak üzere, yörelere göre değişiklik gösteren ve genellikle o yörelerde üretilen katkı maddeleri kullanılmış ve katkı maddesine göre ekmek çeşitleri oluşturulmuştur. Türkiye'de ekmek çeşitlerinin fazla olmasında en önemli etkenlerden biri de, pişirme yöntemleri olmuştur. Genellikle yerleşik hayat tarzının egemen olduğu yörelerde fırınlarda pişirilen, göçebe veya yarı göçebe (yılın bir kısmında yerleşik, bir kısmında göçebe) hayat tarzının egemen olduğu yörelerde ise sac üzerinde pişirilen ekmek çeşitleri, halkın temel besin maddesini oluşturmuştur. Çalışmada, nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi ve veri toplama tekniğinden yararlanılarak coğrafi faktörlerin ekmek çeşitleri üzerindeki etkisi ortaya konmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impacts Of Geographical Factors On The Bread Culture Of Turkey
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the geographical factors which have an effect on the bread types. Thanks to its geographical location, Turkey plays a bridge role between cultures, and this causes a cultural

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.042
Turkish Studies