Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 70
 İndirme 31
Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Çağdaşlaşmaya Yönelik Algı ve Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin çağdaşlaşma kavramını nasıl değerlendirdiklerini ve Türkiye’de çağdaşlaşma aşamaları ile ilgili görüşlerini incelemektir. Ayrıca, Milli Eğitim’in çağdaş birey yetiştirme hedefine yönelik olarak, eğitsel anlamda yaklaşımlarını ve bu amaca ulaşmak için gerekli olan tarihsel düşünme becerilerini öğreten öğretmenlerin Sosyal Bilgiler öğretiminde kullandıkları yöntem ve teknikleri incelemektir. Çalışmada yapılandırılmış ve yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak, Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin çağdaşlaşmaya yönelik algıları ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2012-2013 öğretim yılında İzmir Menemen ilçesindeki 22 ortaokulda görev yapan 31 Sosyal Bilgiler öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örneklem kullanılmıştır. Araştırma sonucunda Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin neredeyse tamamının çağdaşlaşmayı bir gereklilik olarak gördüğü; bu noktada Atatürk döneminde yapılan devrimlerin çağdaşlaşma açısından önemli bir paya sahip olduğunu düşündükleri görülmektedir. Buna karşın öğretmenlerin neredeyse tamamı günümüzde Türkiye’yi çağdaş bir ülke olarak görmemektedir. Bunun nedeni olarak da Türkiye’nin demokratik bir ülke olmamasını göstermişlerdir. Uygulama boyutuna bakıldığında öğretmenler, okuldaki eğitimin çağdaş birey yetiştirme hedefi yönünden yetersiz olduğunu düşünmektedirler. Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin konuları aktarırken daha çok bilinen yöntemlere başvurdukları, farklı yöntem ve teknikleri uygulamadıkları ayrıca dikkat çekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of Teachers' Perceptions and Opinions Towards Modernization
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to explore how Social Information teachers evaluate the concept of modernization and their views on the stages of modernization in Turkey. Furthermore, the goal of national education is to study the methods and techniques used by teachers who teach their approaches in the educational sense and the historical thinking skills necessary to this goal in the teaching of Social Information. In the study, using the structured and semi-structured conversation technique, social information teachers were attempted to reveal the perceptions of modernization. The research work group consists of 31 Social Information teachers working in 22 high schools in İzmir Menemen district in the 2012-2013 academic year. Examples are used for the purposes of the study. The research shows that almost all of the Social Information teachers see modernization as a necessity; at this point they think that the revolutions under the Atatürk period have an important role in modernization. Unfortunately, almost all teachers don’t see Turkey as a modern country today. This is the reason why Turkey is not a democratic country. With regard to the scale of the application, teachers consider that education in the school is insufficient in terms of the goal of educating the contemporary individual. Social Information is also attracted to the attention that teachers apply to more known methods when transmitting subjects, and that they do not apply different methods and techniques.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini