Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 89
 İndirme 43
Öğretmenlerin Kariyer Basamaklarına İlişkin Görüşleri
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

MEB, 2005 yılında Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’ni yayımladı ve bu yönetmeliğe dayanarak öğretmenler için uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik sınavlarını yaparak atama gerçekleştirdi. Çok tartışma yaratan ve devamı gelmeyen bu uygulamanın dayandığı yönetmelik halen yürürlüktedir, ancak uygulanmamaktadır. Bu çalışmanın amacı, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırma betimsel tarama modelindedir. Çalışma evreni, Aydın ili Nazilli ve Karacasu ilçelerindeki 1446 öğretmendir. Araştırmanın örneklemi 345 kişiden (25’i yönetici ve 320’si öğretmen) oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen ‘Kariyer Basamaklarında Yükselme Uygulamasına İlişkin Öğretmen Görüşleri’ adlı ölçek kullanılmıştır. Ölçeğin güvenilirliği ?=.941 bulunmuştur. Ölçeğin açıkladığı toplam varyans, % 61,5’tir. Alt boyutlar ve güvenilirlik düzeyleri şöyledir: Kariyer basamakları uygulaması ?=.947, Sosyal faaliyetler ?=.954, Akademik başarı ?=.889, Sınav kapsamı ?=.702’dir. Verilerin analizinde betimsel ve kestirisel istatistiksel teknikler kullanılmıştır. Araştırmanın bazı bulguları şunlardır: Öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin görüşlerinin en yüksek olduğu boyut akademik başarı boyutu; en düşük olduğu boyut ise sosyal faaliyetler boyutudur. Erkek katılımcıların, kariyer basamaklarına ilişkin görüşleri, kadın katılımcılara göre daha olumludur. Kariyer basamakları uygulaması alt boyutunda uzman öğretmenlerin maddelere katılma düzeyi, öğretmenlerin katılma düzeyinden daha yüksektir. Sosyal Faaliyetler alt boyutunda öğretmen katılımcıların maddelere katılma düzeyi, uzman öğretmenlerin katılma düzeyinden daha yüksektir. Yöneticilerin, kariyer basamakları uygulaması boyutundaki maddelere katılma düzeyi, öğretmenlerin katılma düzeyinden daha yüksektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.020
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini