Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 105
 İndirme 35
Gelismekte Olan Ulkeler Perspektifinden Trips Anlasmasi
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Özet Ekonomik kalkınma, bilim ve iş dünyası gibi tüm alanlarda bilginin yaratılması ve kullanımının geliştirilmesini gerektirir. Modern ekonomilerde bilgi, en az emek, sermaye ve doğal kaynak gibi diğer üretim faktörleri kadar önemli bir girdi unsurdur. Küreselleşme, bilginin yaratılması ve bilişimin geliştirilmesinin bir fonksiyon olan verimlilik ve rekabeti sonuçları yaratmıştır. Entelektüel mülkiyet hakları, ülkeler için, inovasyon ve teknoloji transferi için önemli etkilere sahiptirler. Dünya Ticaret Örgütünün Entelektüel Mülkiyet Haklarının Ticari Yönü Anlaşması (TRIPS), dünya genelinde entelektüel mülkiyet haklarında reform yapmıştır. Uluslararası ticaretin büyümesi ve ileri teknolojinin yaygınlığını takiben, entelektüel mülkiyet haklarında önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bir sonuç olarak, küresel düzeyde entelektüel mülkiyetin sorumasına ihtiyaç duyulmuştur. TRIPS 1994’de imzalanmıştır. Bu tarihten itibaren TRIPS anlaşması, entelektüel mülkiyet hakların korumasının küresel harmonizasyonu yönelik bir eğilime yol açmıştır. Bilgi ekonomisi alanında küreselleşmenin faydaları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde eşit şekilde dağılmamaktadır. Bu nedenle entelektüel mülkiyet hakları koruması üzerinde TRIPS anlaşmasının etkileri, ülkelerin ekonomik gelişme düzeyine uygun olarak değişmektedir. Entelektüel mülkiyet hakların koruması, çoğu gelişmekte olan ülkeler için alışık olunmayan bir durumdur. Literatürde, entelektüel mülkiyet hakları konusunda birçok çalışma bulunmaktadır. Ancak bu çalışmalardan hiçbiri, farklı gelişme düzeyine sahip ülkeler için TRIPS’in sonuçlarına ayrıntılı olarak odaklanmamaktadır. Bu makalede, güçlü entelektüel mülkiyet haklarının ekonomik fayda ve maliyetlerinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından farklı olup olmadığı incelemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.062
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini