Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 81
 İndirme 28
Federalizmi Anlamak
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Federalizm Türkiye’de uzun bir süre aforoz edilmiş bir fenomen olmakla beraber 1940’lar sonrasında dünyada ve Türkiye’de yaşanan değişimle beraber zaman zaman gündeme gelmiş ve hatta mevcut sorunların çözümü olarak sunulmuştur. Türkiye’de federalizm bir çözüm aracı olarak sunulmasına rağmen ne yazık ki hakkında Türk düşünce dünyası bir nevi suskunluk içerisinde kalmıştır. Bu konuda yazılanların toplamı birkaç kitap ve birkaç makaleyi geçmemektedir. Bir başka ifadeyle Türkiye’deki mevcut bilgi piyasası federalizm ile ilgili olmak kaydıyla büyük bir fakirlik içerisindedir. Oysa ki Avrupa ve bilhassa Amerika’da federalizm konusunda sürekli araştırmalar yapılmakta ve hatta bu konu ile ilgili enstitüler kurmaktadırlar. Bilhassa Amerika’da yapılan çalışmaların zihni arka planında federal bir dünyanın kurulup kurulamayacağı sorusu yatmaktadır. Bu soruyu daha doğrudan okursak dünyanın Amerikalılaştırılmasının mümkün olup olamayacağının cevap arandığı net bir şekilde görülebilecektir. Adına küreselleşme ya da globalleşme denilen bu yeni süreçte aslında anlam olarak hemen hemen aynı şeyi çağrıştırmaktadır. Yani bir Amerikan projeksiyonu olarak federal sistem dünya gündemine oturtulmaya çalışılmaktadır. Bu gelişmeler karşısında sürecin kenarına merkezi bir coğrafî konuma sahip olan, yönü Batı’ya çevrili ve Amerika’nın stratejik müttefiki olan Türkiye’nin de sürecin dışına düşmemesi ve potsmodern dünya ile entegrasyonunun devamı ve mevcut sorunlarının çözümü bağlamında federalizmi en azından anlamak durumunda olduğu açıktır. İşte bu çalışmanın maksadı mümkün mertebe federalizmi anlaşılır kılınmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini