Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 235
 İndirme 23
Girişimcilik ve Otonomi (özerklik) İlişkisi: Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Uygarlığın gelişiminden günümüze kadar ki süreçte girişimcilik önemini korumuştur. Girişimcilik, her gelişim evresindeki yapı ve dinamiklere bağlı olarak farklı anlamlar taşımıştır. Bu nedenle sanayi toplumunun girişimcilik anlayışı, bilgi toplunun girişimcilik anlayışından farklı özellik göstermektedir. Bilgi toplumunun girişimcilik anlayışında; otonom olmak, riske girmek, riski yönetmek, fırsatları değerlendirmek, yenilik yapmak ve proaktif olmak gibi değerler önem taşımaktadır. Bu nedenle bu çalışmanın temel amacı; genç kuşağın günümüz girişimcilik değerlerine nasıl yönelim gösterdikleri; girişimcilik yönelimlerinin demografik özellikleri temelinde farklılaşma gösterip göstermediği; otonom olup olmadıkları ve girişimcilik yönelimleri ile otonom olmaları arasındaki ilişkilerinin belirlenmesi olmaktadır. Bu nedenle çalışmanın teorik kısmında, girişimcilik kavramı, girişimciliğe yaklaşımlar, sanayi ve sanayi ötesi (bilgi toplumundaki) toplumdaki girişimci tipolojileri irdelenmiştir. Ayrıca; araştırmaya özgün nitelik kazandıracak olan, otonomi (özerklik) öncülü temel alınarak girişimcilik ile otonomi arasındaki ilişki üzerinde analitik olarak durulmuştur. Çalışmanın ikinci bölümünde kuramsal bilgiler temelinde, betimsel ve çıkarımsal nitelikli bir alan araştırmasına yer verilmiştir. Araştırma, bilgi toplumunun temel değerlerinin taşıyıcısı olan ve bilgi üretme yöntemlerini öğrenen farklı disipliner yaklaşımlarla girişimcilik eğitimi alan üniversite öğrencileri üzerinde gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler istatistiksel olarak analiz edilmiştir. Analizde; frekans ve yüzdelik dağılımı Non- parametrik korelasyon, faktör analizi ve güvenirlik testi yapılmıştır. Ayrıca alt kategoriler için; N-par Mann Whitney Test ve N-Par Kruskall Wallis H testi kullanılmış ve veriler yorumlanarak değerlendirilmiştir. İstatistiksel analiz sonuçları: Üniversite öğrencilerinin % 50’den fazlasının girişimcilik yönelimli olduklarını belirttiklerini, Orta öğrenimini özel okulda alan öğrencilerin ve anne baba kaybı olan öğrencilerin bilgi toplumunun girişimcilik değerlerini benimsediklerini, Kasabada doğup büyüyen öğrencilerin otonom olmadıklarını, otonom olan öğrencilerin, geçiş sürecindeki girişimci özelliğine daha çok eğilimli olduklarını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini