Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 135
 İndirme 42
 Sesli Dinleme 1
Yakup Kadri Karaosmanoglu’nun Oykulerinde Cocuk Egitimi
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Hikâyeler insanları eğlendirirken eğiten edebî türlerdir. Yakup Kadri, okuyucularını edebiyat dairesinde eğlendirirken eğitmeyi amaçlamış tanınmış bir hikâyecidir. Yazar, çocuk eğitiminde tespit ettiği olumsuzlukları sadece tenkit etmekle kalmaz, aynı zamanda bunlara çözüm önerileri de getirir. O bir hikâyeci olmasına rağmen çocuk eğitimi konusunda sıraladığı düşünceler çocuk eğitiminde ortaya çıkan muasır görüşleri destekler mahiyettedir. Yazar, edebî zevk veren hikâyeler vasıtasıyla çocuk eğitimi konusunda kalıcı öğrenmeyi sağlamayı amaçlamıştır. Çocuk eğitimi konusunda edebiyatın estetik zevkinden yararlanmak yararlı sonuçlar doğurabilir. Çocuk eğitimi konusunda ebeveynleri eğitmenin eğlendirici bir yolu ana babalara bu konu ile ilgili roman ve hikâyeler okutmaktır. Bu sayede kısa hikâyelerle ve bu hikâyelerdeki karakterler vasıtasıyla çocuk eğitimi hakkında büyükler daha kolay bir şekilde eğitilebilirler. Ayrıca okullarda geleceğin ana babaları olacak gençlere eğitim içerikli küçük hikâyeler okutarak bir neslin eğitimine katkıda bulunabiliriz. Böylece geleceğin eğitimli anne babalarını daha okul yıllarından itibaren yetiştirebiliriz. Bu sayede eğitimi tüm toplumu kuşatacak bir çerçeveye yayabiliriz. Bu nedenle Yakup Kadri’nin hikâyeleri vasıtasıyla toplumda geniş perspektifli bir eğitim süreci başlatılarak bu süreç içerisinde çocuk eğitimi konusunda yararlı bilgiler okurlara ulaştırılabilir. Eskilerin kıssadan hisse dedikleri tarzın modern hikâyeye uyarlanmış biçimini Yakup Kadri’nin öykülerinde ve özellikle çocuk eğitiminden bahseden bölümlerinde görebilmekteyiz. Ancak o bir yazar olarak doğrudan öğüt vermek yerine tavsiyelerini hikâyelerinin vaka örgüsü içerisine gizlemiştir. Bu nedenle Yakup Kadri’nin hikâyelerini okuyan kişiler eğitim sürecinin içerisinde kendilerini dolaylı olarak bulmaktadırlar. Böylelikle edebî eserlerin atmosferinde çocuk eğitimi ile ilgili birçok eğitici fikirler okurlara ulaşmış olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini