Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 21
Gerçek-ötesi: Bilgiyi Yönetmek Mi; Bilgiyi Kötü Yönetmek Mi (bir Gerçek Var, Bin de Gerçekten Öte!)
2019
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda dünyayı (duyguları, tutumları, davranışları) şekillendirmede sıklıkla başvurulan ve kısa sürede etkili sonuçlar üretebilen bir kavramla karşı karşıya yaşanmaya başlanmıştır. Gerçek-ötesi (post-truth) adı verilen bu kavram, bilgi yönetimi tekniklerinden birisi olarak kabul edilebilir. Ancak, bilgiyi manipüle ederek, yönetme ve yayma yönü; bilgiyi hakikatlerle işleyerek yönetme yönüne ağır basıyor görünmektedir. Gerçek-ötesi, duyguları şekillendirmeye odaklanmış bir iletişim tasarımı olması nedeniyle, birçok örnekte, aklı ve bilimi zayıflatmakta, hatta ikinci plana düşürmektedir. Gerçek-ötesi, son yıllarda dünyayı (duyguları, tutumları, davranışları) şekillendirmede sıklıkla başvurulan ve kısa sürede etkili sonuçlar üretebilen bir kavramdır. Gerçek-ötesinin, bilgi yönetimi tekniklerinden birisi olarak kabul edilmesi uygun görünmektedir. Bu yönden hareketle, bilgiyi manipüle ederek, yönetme ve yayma yönünün; bilgiyi hakikatlerle işleyerek yönetme yönüne ağır bastığı söylenebilir. Kavramla ilgili olarak çok şey söylenmekte ve yazılmaktadır. Buna rağmen tanımı ve içeriği üzerinde görüş birliği oluşmamıştır. Bu çalışma ise, gerçek-ötesinin ne anlama geldiğine ilişkin bir içerik oluşturmak amacıyla kaleme alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Do You Manage The Knowledge or Do You Manage The Knowledge (there Is One Truth and A Thousand More!)
2019
Yazar:  
Özet:

In recent years, it has begun to face a concept that is frequently applied to shaping the world (sensions, attitudes, behaviors) and can produce effective results in a short time. This concept, called post-truth, can be seen as one of the information management techniques. However, by manipulating information, the direction of management and dissemination seems to be heavy to the direction of management by processing information with truths. Because it is a reality-out-of-real communication design focused on shaping emotions, in many examples, it weakens mind and science, and even falls down to a second level. Real-out is a concept that has been frequently applied to shaping the world (sensions, attitudes, behaviors) in recent years and can produce effective results in a short time. It seems appropriate to be considered as one of the information management techniques. In this direction, by moving, by manipulating information, the direction of managing and spreading, by processing information with truths, can be said to be heavy to the direction of managing. A lot is said and written about the concept. However, there was no consensus on the definition and content. This study was made with the aim of creating a content about what out-of-real means.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.691
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini