Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 70
 İndirme 29
Üst Orta Gelirli Ülkelerde İşsizlik Histerisi Hipotezinin Test Edilmesi
2019
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

Literatürde geçici şokların işsizlik oranı üzerindeki etkisi, İşsizlik Histerisi Hipotezi ve Doğal İşsizlik Oranı Hipotezi ile test edilmektedir. İşsizlik Histerisi Hipotezi’ne göre, ülke ekonomilerinde yaşanan geçici şoklar, işsizlik oranı üzerinde kalıcı bir etki yaratmaktadır. Doğal İşsizlik Oranı Hipotezi’ne göre de geçici şokların işsizlik oranı üzerindeki etkisi kalıcı değildir. Uzun dönemde şok sonrası işsizlik oranı eski seviyesine dönebilir. Histeri etkisinin varlığında işsizlik oranını azaltmak için etkin istihdam politika uygulamalarına ihtiyaç duyulur. Bu çalışmada, 1991-2017 dönemi için, Üst Orta Gelirli Ülkeler’de İşsizlik Histerisi Hipotezi’nin geçerliliğinin test edilmesi amaçlanmıştır. Bu hipotezin geçerliliği, Birinci Kuşak Panel Birim Kök Analizi ile incelenmiştir. Panel Birim Kök Testi sonuçlarına göre, 1991-2017 dönemi için Üst Orta Gelirli Ülkeler’de toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı verileri kendi seviyelerinde durağandır. Serilerin birim kök içermediği bu ülkelerde İşsizlik Histerisi Hipotezi geçerli değildir, ancak Doğal İşsizlik Oranı Hipotezi geçerlidir. Başka bir ifadeyle, ülke ekonomilerinde yaşanan krizlerin işsizlik üzerindeki etkisi kalıcı değildir.

Anahtar Kelimeler:

Unemployment Hypothesis in Higher Middle Income Countries
2019
Yazar:  
Özet:

The impact of temporary shocks on unemployment rates in literature is tested by the Unemployment Hypothesis and the Natural Unemployment Rate Hypothesis. According to the Unemployment Hypothesis, the temporary shocks in the country’s economies have a permanent impact on the unemployment rate. According to the Natural Unemployment Rate Hypothesis, the impact of temporary shocks on the unemployment rate is not permanent. The unemployment rate after a long-term shock could return to its old level. Effective employment policies are needed to reduce the unemployment rate in the presence of the hysteric effect. In this study, for the period 1991-2017, it was intended to test the validity of the Unemployment Hypothesis in the Higher-Middle Income Countries. The validity of this hypothesis was studied by the First Generation Panel Unit Root Analysis. According to the Panel Unit Root Test results, the total unemployment rate and youth unemployment rate data in the highest middle-income countries for the period 1991-2017 are standing at their own levels. Unemployment Hypothesis is not valid in these countries where the series do not contain a unit root, but the Natural Unemployment Rate Hypothesis is valid. In other words, the impact of crises in the country’s economies on unemployment is not permanent.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.704
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)