Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 129
 İndirme 34
Harris Todaro (kentsel İşsizlik) Kalkınma Teorisinin Ulusal Kalkınma Fonları Tarafından İncelenmesi: Şarkîkaraağaç Örneği
2018
Dergi:  
Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)
Yazar:  
Özet:

Günümüzde ülkeler belirli bir gelişmişlik aşamasına ulaşabilmesi için çeşitli ekonomik tedbirlere başvururlar. Başvurulan bu tedbirler ülkelerin mevcut yapılarına göre farklılık göstermektedir. Ülkelerin farklı yapıları olmasına rağmen tüm ülkeler kalkınmanın dengeli olarak sağlanması konusunda fikir birliğine varırlar. Dengesiz bir kalkınma durumunda ülke içinde birçok sorun ortaya çıkacaktır. Ortaya çıkan bu sorunlar; ekonomik ve asayiş sorunları gibi birçok olumsuz etmenleri ortaya çıkararak ülkelere zarar vermektedir. Bu sorunlar birbirine bağlı olarak hareket etmektedir. Bölgesel olarak işsizliğin yaygın olması o bölgelerde çeşitli asayiş sorunları ortaya çıkarmaktadır. Bölgesel işsizlikle birlikte geri kalmış bölgeden gelişmiş bölgelere doğru bir göç hareketi ortaya çıkmaktadır. İşsizlik sonucunda ortaya çıkan göç hareketleri ülkelerin en büyük sosyal sorunu olarak ortaya çıkmaktadır. Ülke içinde meydana gelen göç hareketlerinin çoğu işsizlik nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Göç hareketlerinin önlenmesi için ülkeler değişik tedbirler ortaya koymaktadırlar. Ülkemizde ise göç hareketinin önlenebilmesi için çeşitli kamu kurumları çeşitli uygulamalarda bulunurlar. Bu uygulamaları; İŞKUR bünyesinde verilen Girişimcilik Sertifikaları, TKDK tarafından verilen AB hibe kredileri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen tarımsal destekleri örneklendirebiliriz. Yapılan bu çalışmada Haris Todaro kalkınma modelinde belirtilen göç hareketinin sebebinin ele alınması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen tarımsal desteklerin içinde süt üreticilerine verilen desteklerin bu hipotezi ne yönde etkilediği ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Academic Value Studies (JAVStudies)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 1.700
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini