Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 54
KURAMSAL ÇÖZÜMLEME: GET OUT FİLMİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sinema sahip olduğu özellikleri nedeniyle izleyicileri kendi büyülü dünyasında uzun süre tutmaktadır. İçinde bulunduğu toplumun özelliklerinden ve yapısından etkilenirken, konu ve mesajlarıyla toplumun dikkatini çeşitli sorunlara çekmektedir. Bunun yanında izleyicilerin gerçek hayattan uzaklaşarak kısa sürede olsa hayal dünyasında yolculuk yapmasına neden olmaktadır. Sinema filmleri toplumsal konuların yanında politik gelişmelerden de etkilenmektedir. Sinema bu özellikleri nedeniyle sadece sinemaseverlere değil sosyal bilimlerin farklı alanlarında çalışanlara da hitap etmektedir. Sosyal bilimlerde yapılan araştırmalarda yararlanılan farklı türde çözümleme ve analiz yöntemleri vardır. Bu tekniklerden bazıları göstergebilim, ideoloji, psikanalitik, feminizm, ikna ve söylem perspektifinde gelişmektedir. Bununla birlikte bu yöntemlerden hem nitel hem nicel araştırmalarda fazlasıyla yararlanılmaktadır. Nitel ve nicel araştırmaların yoğunlaştığı analiz ve çözümleme yöntemleri sinema, sosyal medya, basın, reklam gibi farklı alanların verilerinin değerlendirilmesinde kullanılmaktadır. Bu çalışma sinema sektöründe etkili olmuş ve 2017 en iyi senaryo ödülüne layık görülmüş “Get Out” filminin incelenmesine yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu çerçevede Get Out filminin farklı türde analiz ve çözümleme yöntemleri ile incelemesi yapılmaktadır. Araştırmaya konu olan Get Out filmi göstergebilim ve dil, ideoloji, psikanalitik, feminist, ikna, retorik, içerik, söylem analizi ve yöntemleriyle değerlendirilmektedir. Film içerisinde araştırma analiz başlıklarına uygun kareler ve söylemler alınarak açıklamaları yapılmaktadır. Bu sahnelerde kodların ve temaların nasıl sunulduğu tablolar şeklinde aktarılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

KURAMSAL ÇÖZÜMLEME: GET OUT FİLMİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Yazar:  
Özet:

Because of the characteristics that the cinema has, it keeps the audience in its own magical world for a long time. While influenced by the characteristics and structure of the society in which it is, it attracts the attention of the society on various issues with its subjects and messages. In addition, it causes the viewers to travel in the fantasy world, even if shortly, away from real life. Films are influenced by political developments in addition to social issues. Because of these characteristics, the cinema is not only addressed to film lovers, but also to people working in different fields of social sciences. There are different types of analysis and analysis methods used in research in social sciences. Some of these techniques develop in the perspective of indication, ideology, psychoanalysis, feminism, conviction and speech. However, these methods are widely used in both quality and quantitative research. The methods of analysis and analysis where quality and quantitative research is focused are used in the evaluation of data from different fields such as cinema, social media, press, advertising. This work was designed to review the film "Get Out", which has been influential in the film industry and has been awarded the 2017 Best Screenplay Award. In this framework, the Get Out film is reviewed with different types of analysis and analysis methods. The film, which is the subject of the research, is indicated and evaluated by language, ideology, psychoanalytic, feminist, convincing, retorical, content, speech analysis and methods. In the film, the research analytics headlines and statements are made in accordance with the description. These scenes are transmitted in the form of tables in which the codes and themes are presented.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.775
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi