Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 93
 İndirme 35
 Sesli Dinleme 4
Gecekondulaşma ve Toki Konutlarının Oluşum Süreci Arasındaki Benzerlikler
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde gecekondu bölgeleri, 1950'li yıllardan sonra sanayisi gelişmiş olan kentlerimizde, köylerden, kasabalardan, küçük kentlerden hızlı göçün sonucu olarak artmıştır. Son 30 – 40 yılda dünyada ve Türkiye’de gelişen neoliberal politikalar bağlamında gecekondulaşmanın önüne geçilmek istenmiş ve bu da kentsel dönüşüm projeleri adı altında gerçekleştirilmiştir. Bir devlet kurumu olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2000 yıllarla birlikte konutlaşma etkinliğini sonra derece verimli bir şekilde arttırmıştır. Öncelikli hedefi toplumun konut ihtiyacını karşılamak ve gecekondulaşmanın önüne geçmeyi sağlamaktır. Lakin dar gelirli ailelere yönelik projeler genellikle kentin çeperlerinde yapılması, gecekonduda yaşayan ailelerin yine kentin dışında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutlara yerleşmesine neden olmuştur. Görünürde gecekondular kalkmıştır, ancak onların yerine yapılan TOKİ konutları birçok açıdan gecekondulara benzemektedir. Bu çalışmada son 50 yıldır bir hızlı kentleşme sorunu olarak ortaya çıkan gecekondulaşmayı, gecekondu ve konut sorununu çözmeyi hedefleyen TOKİ uygulamaları, nitelik ve nicelik açışından gecekondulaşma ve TOKİ konutları oluşum süreçleri arasındaki benzerlikler tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Similarities Between The Events and The Events Of The Houses
2019
Yazar:  
Özet:

In our country, the Gecondu regions have increased as a result of rapid immigration from our cities, villages, towns, small cities, which have developed their industry after the 1950s. In the past 30 – 40 years, the development of neoliberal policies in the world and in Turkey has been sought to prevent the gecondulation and this has been carried out under the name of urban transformation projects. A state institution, the General Housing Administration (TOKI), has increased its housing effectiveness gradually after 2000 years. The primary goal is to meet the housing needs of the society and to ensure that the evacuation is prevented. But projects aimed at low-income families are often carried out in the cities, and the families living in the cities have again caused them to settle in the houses made by the Public Housing Administration (TOKİ) outside the city. They appear to have grown up, but the TOKİ houses made in their place are similar to the TOKİ in many ways. This study will discuss the similarities between the TOKİ applications aimed at solving the rapid urbanization problem that has emerged over the past 50 years, the TOKİ applications aimed at solving the housing and housing problem, the quality and quantity opening of the TOKİ housing and the formation processes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.752
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini