Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 134
 İndirme 34
NUR KOÇAK VE YUE MINJUN’UN YAPITLARINDA TOPLUMSAL CİNSİYET BAĞLAMINDA ERKEK İMGESİ
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erkek imgesi, toplumsal cinsiyet bağlamında önemli bir imge olarak sanat tarihindeki yerini almıştır. Toplumsal cinsiyet rolleri genel olarak bakıldığında sosyolojik açıdan kişinin toplumsal olarak belirlenen kimliklerini ifade eder. Bilindiği gibi, günümüz sanatında toplumsal cinsiyet açısından erkek imgesine ilişkin araştırmalar kadın imgesi kadar fazla değildir. Bu bağlamda, kadın imgesini tamamlayan bir imge olan erkek imgesinin de göz ardı edilmemesi gerektiği düşünülmektedir. Bu çalışmanın amacı, günümüz sanatında erkek imgesine de dikkat çekmek, sorgulamak ve toplumsal cinsiyet bağlamında değişen, dönüşen erkek kimliklerini incelemektir. Çalışmada, örnek olarak çağdaş resim sanatında erkek imgesini geleneksel rollerinin dışında yorumlayan günümüz sanatçılarından Nur Koçak ve Yue Minjun’un yapıtlarındaki erkek kimlikleri karşılaştırmalı olarak irdelenmiştir. Her iki sanatçı da erkek imgelerini geleneksel erkek rollerinin dışında ele alan ve bu açıdan da farkındalık yaratan başarılı sanatçılar arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.775
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi