Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 67
 İndirme 9
İŞ GÜVENCESİZLİĞİ, TÜKENMİŞLİK VE İÇSEL İŞTEN AYRILMA
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda çalışma yaşamında işgücü piyasası güvencesizliği artış göstermektedir. Öznel ya da algılanan iş güvencesizliği, çalışanın istihdam edildiği örgütteki mevcut işinin sürekliliği ve güvencesiyle ilgili inançlarının değişime uğraması ve işini kaybetme kaygısı yaşaması halidir. Mevcut işini kaybedeceğine ilişkin bir tehdit algılayan çalışan, kendisini güçsüz hissetmekte ve örgütsel bağlılığında bir düşüş yaşamaktadır. Çalışma yaşamında bireyin her an işini kaybetme tedirginliği ve belirsizliği, bireyi yoğun strese maruz bırakmaktadır. Stres sonucu bireysel düzeyde yaşanacak ruhsal olumsuzluklardan biri olan tükenmişlik, bireyin enerji kaynaklarının iş stresiyle baş edememesi sonucunda azalması halini ifade etmektedir. Literatürde yaşam doyumunda azalma ve çalışma şevkinin kırılması anlamına gelen içsel işten ayrılma kavramı ise, bireyin istihdam edilirken emekli olmuş gibi davranışlar sergilemesi, örgüte ve işine bağlılığının azalması ve minimum performansla işinin gereğini yerine getirmesini ifade etmektedir. Bu bağlamda içsel işten ayrılma, yaşanılan iş güvencesizliği ve iş tükenmişliğinin davranışsal bir sonucu olabilmektedir. Bu çalışma ile kavramlar arası ilişki ortaya konulmaya çalışılarak, içsel işten ayrılma kavramının ülkemiz literatüründe tanıtılması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.774
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi