Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 30
Bitlis’te Ortaöğretim Lise Son Sınıfta Okuyan Öğrencilerin Medya Okuryazarlığı Düzeyleri ve Bunu Etkileyen Faktörler
2016
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, günümüzde önemi gittikçe artan medya okuryazarlığı kapsamında, ortaöğretim lise son sınıfta okuyan öğrencilerin medyayı kullanma biçimlerini, etkilerini ve amaçlarını ortaya koymaktır. Bu doğrultuda günlük yaşantımızda kullandığımız televizyon, internet, gazete gibi iletişim araçları ele alınarak öğrencilerin interneti kullanma sıklıkları, günlük televizyon izleme, gazete ve kitap okuma saatleri, televizyonda en çok izledikleri programlar bu programlardan beklentileri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmaya Bitlis ilinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında ortaöğretim lise son sınıfta okuyan 463 öğrenci katılmıştır. Araştırmada veriler araştırmacı tarafından belirlenen anket tarafından elde edilmiştir. Verilerin analizinde SPSS 16 programı kullanılmıştır. Elde edilen bulgular, öğrencilerin televizyonu “1 saatten az” bir süreyle seyrettiklerini, en çok kullandıkları iletişim aracının “televizyon” olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ayrıca öğrenciler medyada yer alan mesajların genellikle “düzenlendiği” kanaatindedir. Öğrenciler medyadan en çok “film, müzik, oyun cd’si alırken” etkilenmiştir. Son olarak bulgularda medya okuryazarlığının “önemli” olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.745
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini