Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 102
 İndirme 36
Çanakkale İli Keçicilik Faaliyetleri
2016
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çanakkale ilinin nüfusu, 2013 ADNKS sonuçlarına göre 502 328 kişidir.Çanakkale ilinin toplam toprak varlığı 993.318 hektardır. İlin %53,75’ini orman ve fundalıklar,%33,25'ini tarım arazileri, %2,23'ünü çayır ve meralar, %10,77’sini yerleşim alanları, tarıma elverişsiz alanlar ve diğer araziler oluşturmaktadır. Tarım arazilerinin % 81,5’i tarla arazisi, %8,2’si zeytinlik, %6,3’ü sebze, %2,1’i meyve, % 1,9’u ise bağ alanı olarak değerlendirilmektedir. Çanakkale ilinde 210.642 baş sığır, 415.543 baş koyun, 227.131 baş keçi mevcuttur. Keçiden elde edilen ürünlerde; 13.377ton süt, 2.230 kg peynir, 13.2 ton et, 760 kg kıl üretilmektedir. Yaptığımız çalışma ile Çanakkale ilinin küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinden keçicilik üzerinde durulmuştur. Coğrafi faktörlerin keçicilik faaliyetleri üzerindeki etkilerinin yanı sıra, yıllara göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayıları, hayvansal ürün verimlerinin değişimi, hayvansal ürünlerin girdileri, çayır-mera alanları ve sorunları irdelenmiştir. Çanakkale’de keçiciliğin son 5 yıllık süreçte çok fazla değişmediği tespit edilmiştir. Türk Saanen Keçisi denilince artık akla Çanakkale gelir olmuştur. Coğrafi kaynakların ve beşeri faaliyetlerin sınırlayıcı olduğu ilde geçimini hayvancılıktan sağlayan insanlar üniversite ile yaptıkları çalışmalar sonucu daha bilinçli bir hayvancılık faaliyeti sürdürür olmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.750
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini