Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 76
 İndirme 26
Türkçe Öğretimi Dersinin İşlenişine İlişkin Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin Görüşleri
2014
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Eğitimde çeşitli kademeler mevcuttur. Çocukların yaşlarına göre düzenlenen bu kademelerden biri olan ilkokullar eğitimin temel basamağı olarak kabul edilir. İlkokulda, çocuğun her yönden eğitilmesi ve geliştirilmesi amaçlanır. Türkiye’de 2012 yılından bu yana 4 yıl olan ilkokullarda eğitim öğretim faaliyetlerinden sorumlu öğretmenler, sınıf öğretmenleridir. İlkokullarda eğitimde niteliği sağlamak için sınıf öğretmenlerinin çok iyi bir eğitim almış olmaları gerekir. Türkiye’de sınıf öğretmeni olabilmek için, üniversitelerin eğitim fakülteleri bünyesinde yer alan sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olunması şartı vardır. Bu bölümün programında yer alan derslerden biri de sınıf öğretmenlerinin ilkokullarda en çok girdikleri ders olan Türkçe dersinin öğretiminin yapıldığı “Türkçe Öğretimi” dersidir. Bu dersin konuları YÖK tarafından hazırlanan öğretim programında belirtilmiştir. Ancak dersin nasıl işlendiği konusu dersin öğretim elemanına bırakılmış görünmektedir. Bu nedenle bu araştırmada “Türkçe Öğretimi” dersinin işleniş biçimine ilişkin sınıf öğretmenliği bölümü öğrencilerinin görüşlerinin alınması amaçlanmıştır. Çalışma, tarama modelinde betimsel bir araştırma olarak desenlenmiştir. Veriler, betimsel analiz yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma 2013-2014 öğretim yılında Mersin Üniversitesi’nde yürütülmüştür. Katılımcılar, sınıf öğretmenliği bölümünde 3. sınıfta öğrenim görmekte olan 80 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmada, “Türkçe Öğretimi” dersinin mikro öğretim yöntemi ile yürütülmesi gerektiği, mikro öğretimin yararlı olduğu, bunun yanı sıra derste teorik bilginin de daha fazla verilmesinin yararlı olacağı görüşü katılımcıların büyük bir kesimince dile getirilmiştir. “Türkçe Öğretimi” dersinin işlenmesi sırasında ise çok fazla sorunla karşılaşılmadığı, karşılaşılan sorunların ise daha çok kamera çekiminin yapılmasının heyecana yol açmasından, zaman kısıtlı olmasından ve sınıfın teknolojik alt yapısının yetersizliğinden kaynaklandığı belirtilmiştir. Araştırma sonunda bu dersin süresinin iki döneme çıkarılması ve dersin mikro öğretim yöntemi ile işlenmesi önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.563
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini