Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 17
12-14 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERDE ŞİİR ALGISI
2018
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ortaokul 6. ve 8. sınıf öğrencilerinin şiir algısı üzerinde durulacaktır. Çalışmanın örneklem grubunu Keçiören Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden birer sınıf oluşturmaktadır. Seçilen şiire göre hazırlanmış sorularla öğrencilerin cevapları değerlendirilmiştir. Yaptığımız değerlendirmenin amacı edebiyat öğretiminde 12-14 yaş grubunda şiir algısını ortaya koymaktır. Ele alınan gruplar birbiriyle yaş ve cinsiyet açısından karşılaştırılarak spss programıyla gruplar arasında farklılık olup olmadığına bakılmıştır. Sınıflara aynı lirik şiir verilerek; bu şiirin içerik ve şekil olarak algılanmasına dayalı bir ölçek yöneltilmiş, alınan cevaplar hem sınıf içi hem de sınıflar arası değerlendirilmiştir. Çalışmada sonuca giderken aynı yaş grubundan farklı öğrencilere aynı şiir, açık uçlu sorularla verilmiş, cevaplar da sınıflandırma yöntemiyle değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonuçlarında şiir algılamanın yaşa ve cinsiyete göre birkaç madde dışında anlamlı farklılık göstermediği görülmüştür. Ölçek cevapları ve açık uçlu cevaplar öğrencilerin şiir algısında farkındalık sahibi olmadığı bilgilerinin şekil, ölçü ve sanatlarla sınırlı olduğu tespit edilmiştir. Şiir edebiyatın hayal ve duygu dünyasının en yoğunlaştırılmış biçimi olarak soyut düşüncenin bir göstergesidir. Dolayısıyla şiirler, hem dil öğretiminde hem edebiyat eğitiminde önem verilmesi gereken metinlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.597
International Journal of Language Academy