Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 56
 İndirme 20
Avrupa’da Popülist Partilerin Yükselişi; Hollanda’da PVV Örneği
2019
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Popülizm kavramı 1990’lardan beri Avrupa’da siyasal düzeni etkisi altına aldı ve günümüz itibariyle popülist partiler hatırı sayılır oy oranlarına ulaşmış durumdalar. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık, yolsuzluk, işsizlik ve diğer dinlere olan müsamahasızlık olarak ortaya çıkan popülizm sadece aşırı-sağda değil aşırı-solda da taban bulmaktadır. Popülist partilerin yükselmesi Avrupa Birliği (AB) için de tehdit oluşturmaka ve uzun vadede birliğin çözülme ihtimalini akıllara getirmektedir. Nitekim İngiltere’nin AB’den ayrılmasında popülist partilerin rolü büyüktür. Avrupalı popülist partiler içinde en farklı olanı Hollanda merkezli Partij voor de Vrijheid (PVV)’dir. Geert Wilders’in başkanı ve tek üyesi olduğu PVV’nin en önemli farkı Yahudi karşıtlığı yapmaması ve Yahudi lobilerinden ve İsrail’den finansal destek almasıdır. PVV ırkçı bir parti olmakla birlikte yabancı düşmanlığında seçici davranmaktadır. Parti bilhassa İslam’a düşmanlık beslemekte ve aleyhte kampanyalar düzenlemektedir. Bu çalışma Avrupa’daki popülist partiler hakkında özel bilgiler vermesinin yanısıra PVV’nin kendine münhasır özelliklerini ve parti başkanı Geert Wilders’in siyaset ve ırkçılık üzerindeki etkisini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

The Rise Of Populist Parties In Europe; The Case Of Pvv In The Netherlands
2019
Yazar:  
Özet:

The term “Populism” has affected political order in Europe since 1990s and populist parties get condereable number of votes in current period. Appearing as xenophobia, racism, corruption, unemployment, and intolerance to other religions, populism has gained base not only in far-right but also in far-left. Rise of populist parties is also a threat to the European Union (EU) and bring into minds the possibility of dissolution of the Union in the long-term. Thus, for example, the role of populist parties had great impact on Brexit. Among all European populist parties, the Netherlands based Partij voor de Vrijheid (PVV) is the most different one.  PVV, whose president and the only member is Geert Wilders, is mostly different as it is not anti-semitist and get financial help from Jewish lobby and Israel. Though being a racist party, PVV is selective in xenophobia. The party is particularly hostile to Islam and organizes anti-Islamist campaigns. This study, besides providing special information about European populist parties, aims to reveal PVV’s unique characteristics and party leader Geert Wilders’ impact on politics and racism. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 3.867
2023 Impact/Etki : 0.645
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi