Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 94
 İndirme 46
 Sesli Dinleme 1
Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun Kilit-anahtar-kapı Romanlarında Yüce Birey Arketipi Olarak Küpeli Hafız ve Sarı Hoca
2007
Dergi:  
Erdem
Yazar:  
Özet:

In historical novels, the author tells the recovery of the nation from a very hard and bad situation using the hero as a symbol of nation. We can see that as soon as the hero starts his life in the novel, he collects and combines all the values of his nation and the author points out the hard times of the nation in the world of the hero both in a symbolic way and in a realistic way reconstructing the current facts and by this way hero not only cares about his own suffering but also shares his nation’s suffering and struggles for salvation. At this point as guide for hero great individuals provided with all of a nation’s values appears in the novel and affects the development and changes in hero’ s character directly.  In Mustafa Necati sepetçioğlu’s Kilit, Anahtar, Kapı triplet, with the presence of the characters Küpeli Hafız and Sarı Hoca, the values of the nation which dates back to past times appears. If the facts in the subconsciousness of the nation are analyzed using the great individual archetype which is one the component of Jung’s Archetypical Symbolism, its values and the effects to the hero’s development period can be seen easily.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Erdem

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 705
Atıf : 1.694
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini