Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 82
 İndirme 32
Okul-aile Ortaklığı: Güçlükler, Beklentiler, Gereksinimler, Öneriler
2017
Dergi:  
Anadolu Eğitim Liderliği ve Öğretim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okul yönetiminin ve velilerin okul-aile ortaklığına ilişkin görüşlerini, karşılaştıkları güçlükleri, beklentileri, gereksinimleri ve önerilerini tespit etmektir. Araştırma tarama modelinde nitel yöntemle gerçekleştirilmiştir.  Araştırmanın çalışma grubu, amaçlı örneklem yöntemlerinden maksimum çeşitlilik tekniği ile belirlenen Erzurum ili Palandöken ve Yakutiye ilçelerinden 9 yönetici, 6 öğretmen ve 10 veliden oluşmaktadır. Araştırmanın deseni, nitel araştırma desenlerinden durum çalışmasıdır. Araştırmanın nitel verileri, okul yöneticilerine, öğretmenlere ve okul aile birliği üyelerine uygulanan yarı yapılandırılmış görüşme formuyla elde edilmiştir. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemine tabi tutulmuştur. Araştırmada okul-aile ortaklığının istenilen düzeyde olmadığı, kapsamlı ve sürdürülebilir veli katılım çalışmalarının yapılmadığı, yönetici ve öğretmenlerin velilere yönelik tutum ve davranışlarının değişimi ile velilerin okula yönelik algı ve değer değişiminin okul aile işbirliğini geliştireceği sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada ayrıca okul-aile ortaklığına ilişkin okul toplumunun tüm üyelerini kapsayan, çoğulcu katılımın sağlandığı modellerin çoğunlukla benimsendiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

School-parent Partnership: Problems, Expectations, Requirements, Suggestions
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine school management and parents' views on school-family partnership, their difficulties, expectations, needs and suggestions. This research is realized by using the qualitative method in survey model. The study group consists of 9 administrators, 6 teachers and 10 parents in Palandöken and Yakutiye county of Erzurum determined using maximum variation sampling method. The research is a case study from the qualitative research patterns. Data collections of search is obtain from individual qualitative semi-structured interviews were conducted. A descriptive analysis method is used for the evaluation of the data. According to the study results, school-family partnership is not at the desired level; parental involvement activities are not comprehensive and sustainable; the change of the attitudes and behaviors of the administrators and the teachers to the parents and the change of the perception and value of the parents to the school will improve the school family partnership. It is also detected in the study that models providing pluralistic participation which are including all the members of school inside school-family partnership are adopted mostly. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Anadolu Eğitim Liderliği ve Öğretim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 106
Atıf : 562
2023 Impact/Etki : 0.15
Anadolu Eğitim Liderliği ve Öğretim Dergisi