Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 246
 İndirme 61
4734 Sayılı Kamu İhale Kanununda Doğrudan Temin Usulü
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerin mal veya hizmet alımları ve yapım işleri için düzenlenecek ihalelerde, açık ihale ve belli istekliler arasında ihale usulü temel usul olarak belirlenmiş ve belli hallerde başvurulmak üzere pazarlık usulüne yer verilmiştir. Doğrudan temin ise, söz konusu ihale usullerine ek bir alım usulü olarak yalnızca Kanunun 22. maddesinde sayılan hallerde uygulanmak üzere öngörülmüştür. Doğrudan temin usulü, ilan yapılmaksızın, teminat alınmaksızın ve ihale komisyonu kurma zorunluluğu bulunmaksızın uygulanması açısından ihale usullerinden ayrılmaktadır. Bu çalışmada, doğrudan temin usulünün özellikleri, uygulanacağı haller ve ihtiyacın bu usule başvurularak karşılanması halinde idarenin dikkate alması gereken esaslar irdelenecek, bu hususa ilişkin yorum ve önerilere yer verilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

4734 Sayili Kamu İhale Kanununda Dogrudan Temin Usulu
2019
Yazar:  
Özet:

In the public procurement law of the administrations for the procurement of goods or services and the construction works, the procurement procedure between the open procurement and certain requests has been determined as the basic procedure and the procurement procedure for application in certain cases has been placed. The direct provision is provided to be applied as an additional procurement procedure to the procurement procedures concerned only in the cases referred to in Article 22 of the Law. The direct procurement procedure is separated from the procurement procedure in terms of its implementation without announcement, without guarantee and without the obligation to establish an offer committee. In this study, the characteristics of the direct provision procedure, the circumstances to be applied and the principles that the administration should consider if the need is applied to this provision will be discussed, the comments and suggestions on this issue will be included.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 726
Atıf : 2.715
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini