Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 60
 İndirme 17
Osman Fevzi Olcay’ın “menâkıb-ı Mîr Hamza Nigârî” Adlı Risalesi
2014
Dergi:  
Amasya İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

XIX. yüzyılın Kafkaslar ve Anadolu coğrafyasında tanınan önemli mutasavvıflarından biri, Mîr Hamza Nigârî’dir. Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Zengezur kazasının Cicimli köyünde doğan Nigârî, ilk tahsiline burada başlamıştır. Genç yaşta Anadolu’ya gelmiş ve Amasya’da Halid-i Bağdâdî’nin halîfesi olan İsmail Şirvânî’ye intisab etmiştir. İstanbul, Erzurum ve Harput gibi Anadolu şehirlerinde irşad faaliyetlerinde bulunan Nigârî, Harput’ta vefat etmiş ve vasiyeti üzere Amasya’ya defnedilmiştir. Şiirlerinin yer aldığı Divan’ları basılan Nigârî hakkında muhtelif çalışmalar yapılmıştır. Bunlardan biri de Osman Fevzi Olcay’ın 1938 yılında kaleme almış olduğu “Menâkıb-ı Mir Hamza Nigârî” adlı risâledir. Bu çalışma, yazarın İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Atatürk Kütüphanesinde yazma halinde bulunan söz konusu eserinin sadeleştirilmiş şeklidir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2014
Yazar:  
0
2014
Yazar:  
Özet:

Mir Hamza Nigari is the most prominent mystic person in Anatolia and Caucasia in the 19th century. Nigari, who was born in Zengezur town in the Karabağ region in Caucasia, started his primary school education there. When he was young, he moved to Anatolia and joined to İsmail Şirvani cult in Amasya. Nigari, who tought mystical principles in Istanbul, Erzurum and Harput, died in Harput and with his will, he was buried in Amasya. Nigari, whose Divan was published that contains his poems, is still being investigated by the researchers in different aspects. One of the studies about Nigari is the leaflet called “Menakıb-ı Mir Hamza Nigari” written by Osman Fevzi Olcay in 1938. This study is the simplification of the book kept in İstanbul Municipality Atatürk Library.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Amasya İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 566
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini