Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 73
 İndirme 37
Yurtdisinda Yasayan Turklere Yonelik Egitimde Restorasyon -almanya Ornegi
2018
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilimsel çalışmalarda konu Almanya’da yaşayan yabancılar olunca, haklı olarak, Max Frisch’in 1967’de yayımlanan kitabında konuya işişkin sözlerine „Biz işçi istedik, fakat insanlar geldi“ (Frisch 1967, 100)1 atıf yapılmadan geçilmemektedir. (Bayraktarlı 2018, 1306) Ancak bu ülkeye geçici “işçi” olarak gelip yerleşik göçmen statüsü kazanan bu “insanlar” herhangi bir nedenle Almanya’da kalmayı tercih etti. Yabancı, misafir işçi, göçmen şeklinde adlandırılan bu insanlar 70’li yıllara kadar yalnız geldikleri Almanya’ya kültürleri yanında belirli bir süreçten sonra ailelerini de getirdiler. Bu şekilde 70’li yıllardan sonra, işçilerin çocukları da sahneye dahil oldu. Bu çalışmanın konusunu, bu çocukların eğitim sorunları teşkil etmektedir. 1961 yılından beri Almanya’ya devam eden Türk göçünün günümüze kadar uzanan diğer sorunları yanında eğitim sorunları önceliğini korumaktadır. Çocukların asıl eğitimleri yanında anne ve babalarının dil ve kültürünü devam ettirmek için yapılan ve yapılması gereken eğitime ilişkin çalışmalar, sorunlar ve çözüm önerileri bu çalışmanın temel konusudur. Konuyu ve sorunların boyutunu daha anlaşır kılmak için çalışmada, Almanya eğitim sistemine, siyasal kurumların ve basının konuya bakışına da değinildi. Bazı Türk kökenli Alman siyasetçilerin eğitime ilişkin görüşlerine de yer verildi. Anahtar Sözcükler: Türk çocuklarının eğitim sorunları, Türkçe dersi, çok dilli eğitim, Almanya eğitim sistemi, Eğitim ve siyaset, eğitim politikalarında paradigmal değişim önerileri. Abstract: Rightly so, one always refers to Max Frisch’s phrase, “[...]: we asked for workers but we got human beings instead”, when scientific studies are considered to be the subject of migrants in Germany. However, these “people” who came to this country as temporary “workers” and obtained status as resident immigrants remained in Germany for various reasons. In addition to their cultural heritage, the “people” also brought their families with them. So in this case the children became part of the German as well as the Turkish education problem. In addition to the everyday problems of Turkish migration to Germany which has continued since 1961, the education problem preserves its priority as the core issue. The main topic of this study is the educational problems of migrant children and the proposed solutions as well as the continuation of the language and culture of their ancestors. In order to make the topic more comprehensible, the German education system, the political foundations and the perspective of the media are also mentioned. Keywords: Education Problems of Turkish Children, Turkish Lessons, Multilingual Education, Germany Education System, Education and Politics, paradigm shift suggestion over educational policy.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 526
Atıf : 2.144
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini