Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 208
 İndirme 33
 Sesli Dinleme 1
HASSAN B. SÂBİT VE KA’B B. MÂLİK’İN ŞİİRLERİNDE HZ. PEYGAMBER (SAV) İMAJI
2018
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

Erken İslamî Dönem (Sadru’l-İslâm)’de şiir önde gelen edebî sanatlardan biri olmuş ve aynı zamanda dönemin önemli olaylarına tanıklık etmiştir. Bu dönemin iki önemli Müslüman şairi vardır: Hassân b. Sâbit ve Ka’b b. Mâlik. Her iki şair de İslâm öncesi dönemde de şiir nazmetmişlerdi. Müslüman olduktan sonra İslâm’ı ve Hz. Peygamber’i savunan şiirler nazmetmişlerdir. Bu iki şair hem İslâmî temaları hem de İslâm öncesi döneminin değer ifade eden erdemlerini şiirlerinde dile getirmişlerdir. Bu çalışmada, zikredilen iki şairin Hz. Peygamber’i değerlendirme biçimleri üzerinde durulmuştur. Şiirler divanlarında geçen çeşitli kasidelerinden alınmıştır. Araştırma için örnek olabilecek beyit veya beyitler zikredilmiştir. Hz. Peygamber’in bir peygamber olarak bir de insan olarak karakter tasvirlerine yer verilmiştir. Şairler onun peygamber olarak tasvirlerinde Kur’ân’ın anlamlarından yararlanmışlardır, insan olarak tasvirlerinde ise eski kültürün değerlerini kullanmışlardır. Bu iki hususu teyit eden, izaha kavuşturan örneklerler serdedilmiştir. Bu değerlendirmeler İslâm öncesi şairlerinden birkaçının şiirleri örnek verilerek gerçekleştirilmiştir. Erken İslami Dönem şiirinin eski şiir geleneğinin bir devamı olduğu, ancak İslâm dininin anlamları ile muhtevasının zenginleştiği kanaatine varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Nüsha

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 124
Nüsha