Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 81
 İndirme 38
Okulöncesi Öğretmen Adaylarının Görüşleri Bağlamında Müze ve Müzede Eğitim
2017
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde toplumsal işlevleri artan müzeler, aynı zamanda toplumda müze algısı ve alışkanlığındaki değişmenin de önemli göstergesidir. Müzeler; sadece sanat eserlerinin, bilimsel materyalin, tarihi eserlerin, etnografik malzemenin vb. sergilendiği mekânların dışında çağdaş özellikleri bağlamında algılanmaktadır. Son yıllarda işlevsel anlamda hızlı bir değişim ve çeşitlilik gözlemlenen müzelerde değişime ayak uydurmak amacıyla teknolojik altyapının geliştirildiği, ziyaretçi ilişkilerinin önemsendiği ve çağa ayak uydurma motivasyonun arttığı bir süreç yaşanmaktadır. Bu bilinçle birçok ülkede, çağdaş müzecilik anlayışına uygun düzenlemeler yapılmaktadır. Çağdaş müzecilik yaklaşımı, eğitimi diğer işlevlerin önüne alır. Eğitim işlevi katılımcının kendi kültürünü ve farklı kültürleri çok yönlü yaklaşımlarla tanıyabileceği, müzedeki nesneleri işlevleri, geçmiş ve gelecek bağlantılarıyla değerlendirebileceği, farklılıkları ve benzerlikleri gerçek nesneyle etkileşime geçerek öğrenebileceği olanaklar sunmaktadır. Bu özellikleriyle çağdaş bir öğretim kurumu olarak da tanımlanan müzeler, yapılandırmacı yaklaşımın temel alındığı öğretmen eğitimi sürecinde okul dışı öğrenme ortamlarını kullanma becerisini geliştirmek amacıyla sıkça gündeme gelmektedir. Bu çalışma Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümünde “müze algısı” temasıyla işlenen seçmeli Müze Eğitimi dersine katılan öğretmen adaylarının müzelerin değişen algısına ilişkin görüşlerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Okulöncesi Öğretmenliği adaylarının seçmeli müze eğitimi dersinde farklı türdeki müzelerden yararlanmaya ilişkin görüşlerini belirlemeyi hedefleyen araştırma tarama modelinde desenlenmiştir. Araştırma 2015-2016 ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılları Güz dönemlerinde seçmeli müze eğitimi dersine katılan 21’i erkek, 41’i kız toplam 62 öğretmen adayı ile gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların 47’si 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının güz yarıyılında; 15’i ise 2016-2017 öğretim Yılının Güz Yarıyılında dersi seçen öğretmen adaylarıdır

Anahtar Kelimeler:

Teachers and Teachers In The Museum and Museum
2017
Yazar:  
Özet:

Today, the increasing social functions of the museums are also an important indicator of the change in the perception and habits of the museums in society. Museums; only of art works, scientific materials, historical works, ethnographic materials, etc. Except for the places in which they are presented, they are presented in the context of contemporary characteristics. In recent years, a process has been observed with rapid functional change and diversity in the museums, where technological infrastructure has been developed in order to adapt to change, where visitors’ relationships are appreciated and the motivation to adapt to age is increasing. With this consciousness, in many countries, arrangements are made in accordance with the understanding of contemporary museumism. The contemporary approach to the museum takes education ahead of other functions. The educational function offers the possibilities that the participant can recognize his own culture and different cultures with diverse approaches, the objects in the museum can be evaluated with functional, past and future connections, the differences and similarities can be learned by interacting with the real object. The museums, also defined as a contemporary teaching institution with these characteristics, are often presented in order to improve the ability to use out-of-school learning environments in the teaching process on which the structural approach is based. This study aims to reveal the views of teachers candidates who participate in the selective museum education course processed with the theme "museum perception" in the Pre-School Teaching Department of the University of Ankara on the changing perception of museums. Pre-school teaching is designed in a research scan model that aims to determine their views on the use of different types of museums in the selectively museum training course. Research 2015-2016 and 2016-2017 Education-Teaching Years were conducted with a total of 62 teachers candidates from 21 men and 41 girls who participated in the selective museum training course during the Güz periods. 47 of the participants are teachers candidates who choose lessons in the 2015-2016 educational year; 15 are teachers candidates who choose lessons in the 2016-2017 educational year.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.094
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini