Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 123
 İndirme 37
“google Gazeteciliği” Mi “empati Editörü”lüğü Mü Gazetecilikte Seo Editörlüğü ve Dönüşen Gazetecilik Pratikleri Üzerine Bir Araştırma
2018
Dergi:  
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dijitalleşen gazetecilikte, Google trendleri, gazetecilerin hangi konuları haberleştireceği üzerinde doğrudan etkili olmaktadır. Bu yeni durum, gazetelerde arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılan, geleneksel gazetecilikte hiçbir şekilde karşımıza çıkmayan yeni bir gazetecilik pratiğinin ortaya çıkışını ve gazetelerde SEO editörü olarak adlandırılan gazetecilerin istihdam edilmesi sonucunu doğurmuştur. Bu araştırmanın bulgularının da ortaya koyduğu gibi ulusal gazetelerin büyük bölümünün SEO birimleri oluşturmuş olması, konuyu gazetecilik açısından önemli kılmaktadır. Bu çalışma, yeni bir konu olan gazetecilikte SEO editörlüğünü tanımlamayı, amaçlarını ve kullandıkları stratejileri ortaya koymayı amaçlamaktadır.  Araştırma kapsamında Türkiye’de web sitesi en fazla ziyaret edilen ulusal gazetelerden Hürriyet, Sabah, Habertürk ve Sözcü’nün SEO editörleriyle yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, görüşülen editörler, SEO editörlüğünü gazeteciliğin yeni bir alanı olarak görmekte ve yaptıkları işin temelinde “okurla empati” yattığını belirtmektedir. Buna karşın SEO gazeteciliği ile geleneksel gazetecilik arasında a) haberin konusu, b) haber faktörleri, c) iş yapma pratikleri, d)  haber kaynakları, e) haber yazımı, f) gazetecilik amaçları bakımından altı temel fark bulunmuştur. SEO editörlerinin haberleri Google’da öne çıkarmak için kullandığı stratejiler ise sekiz ana başlık altında toplanmıştır. Bunlar “Okurun aradığı anahtar kelime/soruyu başlıkta/haberde kullanma”, “haberi webe ilk girme”, “rutin SEO haberleri”, “ölümsüz içerik oluşturma”, “haber konusunu çeşitlendirme”, “özgün içerik üretebilme”, “diğer editörlere haberin okunurluğu konusunda destek sağlama”,  “Google algoritmasına uyum sağlama”dır. 

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 542
Atıf : 4.892
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini