Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 8
Mena Ülkeleri İçin Kişi Başına Karbon Emisyonu Yakınsamasının Ekonometrik Analizi
2020
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada temel olarak MENA ülkelerinde karbon emisyon oranlarının yakınsama eğilimi içinde olup olmadığının araştırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda çalışmada MENA ülkelerinde kişi başına karbon emisyonunun yakınsaması 1965-2014 dönemi için incelenmektedir. Panel veri ekonometrik yöntemlerinin uygulandığı çalışmada öncelikle değişkenlerde yatay kesit bağımlılığının olup olmadığı araştırılıştır. Yatay kesit bağımlılığının tespit edilmesiyle birlikte serilerin durağanlığı CADF birim kök testi ile incelenmiştir. Test sonuçlarına göre MENA ülkelerinde karbon emisyon oranlarına ait serilerin 1.farkında durağan olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Çalışmanın sonuçları MENA ülkelerinde kişi başına karbon emisyonlarının yakınsama trendinde olduğunu ve bu nedenle ülkelerin yakın bir sanayileşme süreci içerisinde olduklarını işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Econometric Analysis Of Convergence In Carbon Emission Per Capita For Mena Countries
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, it is mainly aimed to investigate whether carbon emission rates tend to converge for MENA countries. In this context, the convergence of carbon emissions per capita in MENA countries is examined for the period 1965-2014. In the study in which panel data econometric methods are applied, it is primarily investigated whether there are cross-sectional dependence on the variables. After the determination of cross-sectional dependency, the stationarity of the series are examined by CADF unit root test. According to the test results, it is concluded that the carbon emission rates series in MENA countries are stationary at I(1). The results of the study indicate that the carbon emission per capita in MENA countries tends to converge and they are in a similar industrialization process

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.721
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini