Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 19
Web 2.0 Technologies Forge The Way For Global Citizenship/Web 2.0 Teknolojisinin Global Vatandaşliğa Etkisi
2011
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract We elucidate for instructional designers the competencies of global-citizenship and provide an activity framework that designers can use when designing instruction that prepares learners for global citizenship. The framework consists of issues of poverty, earth stewardship, spirituality, diversity, language, privacy and open access, and government. We describe Web 2.0 affordances that support activism in global-citizenship and provide an array of websites that harness Web 2.0 capabilities for participation. Activities that take advantage of Web 2.0 affordances can be integrated into instruction across the curriculum to harnesses the collective intelligence of individuals so that they can act as global citizens. Key Words: Web 2.0, global citizenship, instructional design   Web 2.0 Teknolojisinin Global Vatandaşliğa Etkisi   Özet Makale, öğretim tasarımcıları için küresel vatandaşlık yetkinliğini aydınlatmayı ve öğretim tasarımcılarının öğrencileri küresel vatandaşlığa hazırlamaları için talimat tasarlarken kullanabilecekleri bir etkinlik çerçevesi sağlamayı amaçlıyor. Etkinlik çerçevesi yoksulluk, toprak yönetimi, maneviyat, çeşitlilik, dil, gizlilik ve açık erişim ve hükümet konularından oluşuyor. Makale, Web 2.0'in küresel vatandaşlık etkinliğine sağladığı desteği açıklayıp, web site dizinlerinin oluşturduğu Web2.0 imkanlarının katılımcılar için sağladığı imkanları ifade ediyor. Web 2.0 destekli etkinliklerin öğretim programına entegre edildiğinde bireylere sağladığı kolektif zeka, kişilerin küresel vatandaş olarak hareket etmesine olanak sağlar. Anahtar Kelimeler: Web 2.0, global vatandaşlık, öğretim tasarımı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 925
Atıf : 3.713
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi