Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 89
 İndirme 34
Modelling Gasoline Demand In Ghana: A Structural Time Series Analysis
2014
Dergi:  
International Journal of Energy Economics and Policy
Yazar:  
Özet:

Concerns about the role of energy consumption in global warming have led to policy designs that seek to reduce fossil fuel consumption or find a less polluting alternative especiallyfor the transport sector. This study seeks to estimate the elasticities of price, income, education and technology on transport gasoline demand sector inGhana. The Structural Time Series Model reports a short-run price and income elasticities of -0.0088 and 0.713. Total factor productivity is -0.408 whilstthe elasticity for education is 2.33. In the long run, the reported price and income elasticities are -0.065 and 5.129 respectively. The long run elasticityfor productivity is -2.935. The study recommends that in order to enhanceefficiency in gasoline consumption in the transport sector, there should beinvestment in productivity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Energy Economics and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.578
Atıf : 3.894
2023 Impact/Etki : 0.22
International Journal of Energy Economics and Policy