Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 123
 İndirme 51
Sağlık Sektöründe Proje Finansman Modelleri: Türkiye İçin Bir Model Önerisi ve Bir Hastane Projesinin Fizibilite Analizi
2008
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

(Project Financing Models in Health Sector: A Model Suggestion and Feasibility Analysis) The governments are expected to provide qualified public services in health, education, transportation and infrastructure sectors with a minimum cost. However all these services require considerable amount of initial investment. Privatisation as an alternative financing model for public services is implemented since 1980’s. Within further discussions on advantages and disadvantages of privatisation, another alternative project financing model is defined as Public Private Partnership (PPP). A PPP is a system where a project investment is financed and operated through a partnership of government an one or more private sector companies. This model is being implemented for financing health, education, transportation and infrastructure projects widely in USA, Australia and Europe. This research conducts a comparative feasibility analysis of a 100-bed capacity hospital project under conventional procurement and public private partnership model. The project cycle is defined in three phases as designing, constructing and operating. The cash flows of both government and private partner are estimated for each phase then net present value and internal rate of return of the project is computed and concluded that financing the hospital project with a PPP model benefits both the government and private company and increases public satisfaction due to more qualified and health service with minimum cost.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.221
Atıf : 9.959
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi