Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 121
 İndirme 44
Sovyet Rusya Rejiminin Türkistan Halklarına Yönelik Asimile Politikası
2018
Dergi:  
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi
Yazar:  
Özet:

XIX. ve XX. Yüzyıl Türkistan halklarının bağımsızlıklarını kaybetme tehlikesi içinde kalıp özgürlük ve milli kimliklerini koruma mücadelesi verdikleri bir dönem olmuştur. Rus işgalinin planlandığı ve uygulamaya koyulduğu süreçte kendi içlerinde birlik oluşturamayan Türkistan halkları, işgalin ardından Çarlık rejiminin himayesinde baskıcı bir politikanın altında ezilmeye mahkûm bırakılmışlardır. Türkistan topraklarını işgal ile yetinmeyen Rus toplulukları aynı zamanda buradaki halkları asimile etmek adına dil, din ve kültür noktasında baskıcı bir siyaset uygulamaya koymuşlardır. Halkın durumdan rahatsızlığının bilincinde olan Sovyet yönetimi Çarlık rejiminin baskıcı politikasını kendi lehine kullanarak idarede kontrolü sağlamıştır. Bu süreçte halka verilen sözler iktidarı ele geçirdikten sonra unutulmuş ve Çarlık döneminden daha ağır bir süreç yaşatılmıştır. Özellikle Türkistan toplumunun manevi gücünü aldığı İslam dinini ortadan kaldırmak noktasında halk üzerinde büyük bir baskı oluşturulmuştur. Çalışmamızda Sovyet Rusya yönetiminin Türkistan halkının dini duygularını yok etmek adına uygulamış olduğu asimilasyon politikası ve halkın bu duruma karşı olan tavrı ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 602
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini