Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 98
 İndirme 34
Pre-Service Teachers’ Views about the Use of Social Networks
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The development and spread of Internet technologies made an important breakthrough in communication between people. Social networks are regarded as a virtual way of social life created by people via the Internet. With the help of these networks, individuals define themselves and communicate with other people from the same cultural background thanks to the opportunities provided by the Internet. It is important to reveal the rate of university students’ use of social networks, which have the capability of guiding societies and their future. Determining which social networks pre-service teachers prefer and how often and why they use these social networks will help better-understand the concept of social network. This study was carried out with 566 pre-service teachers attending Ziya Gokalp Education Faculty at Dicle University. In the study, the descriptive relational survey model was used. As a result of analysis of the research data, it was found out that 73,50% of the students had social network accounts. It was also revealed that the students with a social network account established connection generally with their friends via their own accounts (59,1%). In addition, the Fisher Exact test revealed that the preservice teachers’ social network use time depended on the number of their friends they communicated with via social network and that there were relationships between the individuals the preservice teachers communicated with and the duration of their being social network users and between the individuals they communicated with and the duration of their being social network users.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.705
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi