Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 73
 İndirme 29
Sosyal Medyaya İlişkin Okul Yöneticilerinin Görüşleri
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı sosyal medyaya ilişkin okul yöneticilerinin görüşlerini belirlemektir. Veriler nitel araştırma desenlerinden olgubilim desenine uygun olarak uzman görüşleri doğrultusunda geliştirilen görüşme formu ile elde edilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Malatya ilinde ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda görev yapan 26 okul yöneticisi oluşturmaktadır. Araştırmanın çalışma grubunun belirlenmesinde ölçüt örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Ses kayıt yöntemi ile veriler toplanmış ve içerik analiz yöntemi kullanılarak veriler analiz edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, okul yöneticilerinin sosyal medyanın öğrencilerin davranışına ilişkin görüşlerinin olumlu ve olumsuz davranışlar olarak iki tema altında toplandığı görülmüştür. Okul yöneticileri “olumlu paylaşımları”, öğrencilerin “kendilerini geliştirmelerini” önemli olumlu görüşler olarak ifade ederken, olumsuz görüşlerdenfazla öğrencilerin “bozuk ve küfürlü dil kullanmaları” ve “kötüye merak uyandırma” görüşlerini ifade etmişlerdir. Sosyal medyanın akademik başarıya etkisine ilişkin olarak “bilgiye ulaşma” olumlu görüş olarak, “aşırı zaman harcama” ise olumsuz görüş olarak ifade edilmiştir. Okul yöneticilerininfazla “bilgilenme” ve “kaynak bulma” konularında sosyal medyanın eğitimi desteklediği görüşlerini paylaşmışlardır. “Zaman kaybına yola açma”, ve “bağımlılık yapma” iseönemli engelleyici özellikler olarak ifade edilmiştir. Bilinçsiz sosyal medya kullanımı bağımlılık yaratmakla birlikte öğrencilerin istenmeyen davranışlar edinmelerine de neden olmaktadır. En önemli özelliği iletişim olan sosyal medyanın bilgiye ulaşma ve eğitsel materyal bulma gibi önemli eğitsel özellikleri bulunmaktadır. Sosyal medya kullanımına ilişkin olarak bir denetim mekanizmasının geliştirilmesi, öğrencilerin zamanın önemi konusunda eğitilmeleri, sosyal medyanın eğitsel amaçlı kullanılmasına yönelik çalışmaların yapılması, sosyal medyanın eğitim amaçlı kullanımına ilişkin yeni teknik ve metotların geliştirilmesi sosyal medya kaynaklı olumsuzlukları önlemede etkili olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 844
Atıf : 6.507
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini