Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 70
 İndirme 32
Sosyal Hizmet ve Pozitivist Okul Ekseninde Suç Olgusuna Eleştirel Yaklaşım
2017
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Criminology is a discipline defined as criminal science, which focuses on all the behaviours that are judged as criminal and thoroughly examines the issues related to these concepts. Positivism is a movement that advocates making case-based events measurable by an impartial method and a cause-and-effect relationship between them must be established.This perspective has been influenced by the establishment of a positivist school of criminology discipline and has emerged as a movement of thought that sets out the factors related to the concept of crime and causes of crime.It is important that forensic social workers use the foundation of eclectic knowledge to perform evidence based applications in their interventions. In this respect, the main aim of this research is to compare the views of the positivist school, which started a new trend in criminology concerning not only how the crime was committed but also “why the crime was committed", on crime and the view of crime in terms of principles, values and functions of social worker. Under this scope, the crime concept is discussed and interrelated to social work profession considering self-determination, acceptance and non-judgmental attitude, labelling and exclusions and individual’s approach in his environment. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Toplum ve Sosyal Hizmet

Dergi Türü :   Ulusal

Toplum ve Sosyal Hizmet