Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 393
 İndirme 48
BANDUNG KONFERANSI VE TÜRKİYE
2018
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen gelişmeler, dünya siyasetinde birçok değişiklikleri de beraberinde getirmiştir. Bunlardan en önemlisi ise ABD ve Sovyet Rusya’nın dünyayı çok kutuplu bir eksene taşımasıdır. Savaş sonrasında ortaya çıkan bu güçlerin başlatmış oldukları Soğuk Savaş süreci, ABD’nin öncülüğünde Batı Bloku, Sovyet Rusya’nın öncülüğünde ise Doğu Bloku olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye ise bu süreçte Sovyet Rusya’nın tehditlerinden dolayı tarafını Batı Bloku yani ABD’den yana seçmiştir. Böylece dünya siyaseti bu iki hakim gücün çevresinde şekillenmeye başlamıştır. Ancak İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bağımsızlıklarını kazanan çoğunluğu Asya- Afrika milletlerinin oluşturduğu birçok devlet, Doğu ve Batı bloku dışında bir oluşum içerisine girmeye çalışmıştır. Bu devletler, her alanda bağımsız olabilmeleri için ne Doğu ve ne de Batı bloklarından hiçbirine taraf olmamaları ve bu yapıların içinde yer almamaları gerektiği hususunda bir araya gelmişlerdir. Biz bu çalışmamızda Asya- Afrika ülkelerinin Doğu ve Batı Blokları dışında oluşturmaya çalıştıkları ittifakı incelemeye çalışacağız. Bu amaçla bu ittifakın ilk adımı olan Bandung Konferansı, görüşülen konular ve Türkiye’nin tutumu hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

The Conference and Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

The developments that occurred after the Second World War brought many changes to the world politics. One of the most important things is that the US and Soviet Russia will carry the world into a multilateral axis. The Cold War process, which these forces began after the war, appeared as the West Bloc under the leadership of the United States, and the Eastern Bloc under the leadership of the Soviet Russia. In this process, Turkey has chosen its side to the West Bloc, namely the US, because of the threats of the Soviet Russia. So the world politics began to form around these two dominant powers. But after World War II, the majority of the winners of their independence, many of the states formed by Asian-African nations, tried to enter into a formation outside the Eastern and Western bloc. These states have gathered together in order to be independent in all areas, not to be part of any of the Eastern or Western blocks, and should not be included in these structures. In this work we will try to examine the alliance that Asian-African countries are trying to create outside the Eastern and Western Blocks. For this purpose, the first step of this alliance, the Bandung Conference, we will try to provide information on the topics discussed and the attitude of Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Bandung Conference and Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

Developments that occured after the World War II brought a lot of changings in the world’s politics. The most important of these developments is that USA and Russia moved the world to a multi polarized axis. Cold World period that started after the World War II came into exist as Western Block under the leadership of the USA and the Eastern Block under the leadership of Soviet Russia. Under these circumstances Turkey chose the side of Western Block, namely USA, because of the threats stemmed from Soviet Russia. Thus, World politics started to take a shape around these two super powers. However, many Asian-African countries that gained their freedoom after the World War II wanted to be out of the formations of Western and Eastern Blocks. In order to be free in every field of life, these countries decided not to be part or favour of any of these formations. In this study we want to examine the formation of alliances between Asian-Afrcian countries except from Western and Eastern Blocks. For this aim we want to give some information about the Bandung Conference which is considered as the first step of this alliances and the topics that was talked in this conference and Turkey’s attitude towards this developments

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.754
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi