Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 1.328
 İndirme 61
 Sesli Dinleme 5
Sinematografik Anlatıda Okuldaki İletişim Ağları: Ron Clark’ın Hikâyesi Filmi Örneği
2018
Dergi:  
Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı öğretmen, öğrenci, veli ve müdürün okuldaki iletişim ağlarındaki rollerinin görsel işitsel bir kaynak olan filmlerde nasıl yansıtıldığının incelenmesidir. Bu amaçla Ron Clark’ın Hikâyesi filmi, iletişim ağlarındaki roller temelinde doküman analizi yöntemiyle ele alınmıştır. Yapılan analizler, konu ile ilgili olduğu düşünülen sahnelerin dökümleri üzerinden gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular, filmin senaryosunun okullardaki iletişim ağları rolleri için örnek teşkil ettiğini göstermiştir. On beş sahne dökümünden elde edilen bulgular sonucu, okullarda bulunan iletişim ağları ve bu ağlardaki roller örneklendirilerek şekillerle özetlenmiştir. Yapılan analizlerde film senaryosunda okullarda bulunabilecek iki iletişim ağı modelinin olduğu belirlenmiştir. Bunlardan ilki öğretmen merkezli iletişim ağıdır. Bu model, öğretmenin iletişimin merkezinde yer aldığı ve öğrencilerin grup üyeleri olduğu bir iletişim ağıdır. Film, davranış bozukluğu gösteren öğrencilerin bulunduğu bir sınıfta öğretmenlerin merkezi rolü edinmesinin kolay olmadığını göstermektedir. Okullarda bulunabilecek olan ikinci ağ; müdür merkezli iletişim ağıdır. Bu ağda öğretmenler grup üyeleridir ve okul müdürü merkez roldedir.  Her öğretmen, kendi sınıfının öğretmen merkezli ağı ile okulun müdür merkezli ağı arasında köprü rolündedir. Öğretmenler köprü rolleri ile iki iletişim ağının da üyesidirler. Veliler, okullarda öğretmen merkezli ve müdür merkezli iletişim ağları arasında irtibat edici rol görevindedirler. İki iletişim ağı arasında bilgi aktarımını sağlarlar.  Sınıflarda bulunan iletişim ağlarında izole edilmiş role sahip öğrenciler bulunabilir. Elde edilen bulgular, öğretmenlerin bu roldeki öğrencileri gerek akademik gerek sosyal iletişim yönlerinden başarıya ulaştırmalarının diğer öğrencileri başarıya ulaştırmalarından daha zor olmakla birlikte mümkün olduğunu göstermiştir. Yapılan bu araştırma öğretmen, öğrenci, müdür ve velinin okuldaki iletişim ağlarındaki rollerini ağ modelleri yolu ile yansıtan ilk araştırma olması, okuldaki iletişim ağlarının görsel işitsel bir yol ile incelenmesine imkân vermesi, film senaryosunun gerçek yaşamdan alınmış olması ve incelenen filmin eğitim konulu bir film olması yönleriyle önemlidir. Araştırma ayrıca; öğretmenlere okullarındaki iletişim ağlarındaki yerlerini sorgulayabilmelerinde bir fırsat olarak görülebilir. Bu anlamda ileride yapılabilecek araştırmalara örnek teşkil edebileceği, öğretmenlere ve öğretmen adaylarına faydalı olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Communication Networks at School: Ron Clark's Story
2018
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study how the roles of teachers, students, guardians and directors in the school’s communication networks are reflected in films, which are a visual hearing source. For this purpose, Ron Clark's Story film was addressed by the method of document analysis based on roles in communication networks. The analyses were performed through the scenes that were thought to be related to the subject. The findings have shown that the film’s scenario is an example for the roles of communication networks in schools. The findings obtained from the fifteen scenes were summarized in forms by sampleing the communication networks found in schools and the roles in these networks. The analysis has found that there are two communication networks models that can be found in the film scenario in schools. The first of these is a teacher-centered communication network. This model is a communication network where the teacher is located at the center of communication and where students are group members. The film shows that it is not easy for teachers to acquire a central role in a classroom where students show behavioral disorders. The second network that can be found in schools is the manager-centered communication network. In this network, teachers are group members and the school manager is in the central role.  Each teacher plays the role of a bridge between the teacher-centered network of his classroom and the school’s manager-centered network. Teachers are also members of the bridge roles and two communication networks. Parents have the role of communicating between teachers-centered and managers-centered communication networks in schools. They provide information transfer between the two communications networks. Students with isolated roles can be found in the communication networks found in the classes. The findings have shown that while teachers are more difficult to bring students in this role to success from academic and social communication aspects than other students to success. This research is important to be the first research that reflects the roles of teachers, students, directors and guardians in the communication networks in the school through network models, to enable the communication networks in the school to be studied by a visual and hearing way, to make the film scenario taken from real life and to make the film studied a film on the subject of education. Research can also be seen as an opportunity for teachers to question their places in their communication networks in their schools. In this sense, it is believed that it can be an example of the research that can be done in the future, and it can be beneficial for teachers and teachers candidates.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi