Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 45
Süleyman Demirel Döneminde (1965-1971) Üniversitelerde Fiziki Kapasitenin Artırılmasına Yönelik Çalışmalar
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Süleyman Demirel Döneminde (1965-1971) üniversitelerin fiziki kapasitelerini artırmak amacıyla; kontenjanları artırma, gece öğretimi ve ek kapasite yaratılması bakımından da özel yüksekokulların açılması gibi çok önemli adımlar atılmıştır.  Örneğin: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde gece öğretimi uygulaması başlatılmış, daha sonra diğer üniversitelerin bazı fakültelerinde de uygulamaya devam edilmiştir. Koalisyon Hükümetleri Dönemi’nde (1961-1965) açılmasına büyük önem verilen özel yüksekokulların açılmasına Süleyman Demirel Dönemi’nde de devam edilmiştir. Özel yüksekokullar daha fazla bireyin yükseköğretimden yararlanmasının sağlanması bakımından önemli hamledir. AP’nin ekonomide benimsediği liberal politikalar nedeniyle özel yüksekokulların açılmasının desteklenmesi olumlu sonuçlar vermiştir.  Ancak 1971 yılında 12 Mart Muhtırasıyla tek başına iktidar olan, III. Süleyman Demirel Hükümetinin istifa etmesi üzerine göreve gelen Nihat Erim Hükümeti Dönemi’nde özel yüksekokullar kapatılarak devlet üniversitelerine bağlanmıştır. Çalışmada Süleyman Demirel Döneminde (1965-1971) daha fazla lise mezununun yükseköğretimden yararlanmasını sağlamaya yönelik çalışmaların bir değerlendirmesi yapılmaya çalışılacaktır.   Anahtar Kelimeler: Süleyman Demirel Dönemi, , Yükseköğretim, Gece Öğretimi, Özel Yüksekokullar

Anahtar Kelimeler:

During The Suleyman Demirel Period (1965-1971) Studies On The Improvement Of Physical Capacity In Universities
2018
Yazar:  
Özet:

During the Süleyman Demirel Period (1965-1971) aims to increase the physical capacity of the universities; very important steps were taken in terms of increasing the capacity, night teaching and the creation of additional capacity as well as the opening of private high schools.  For example: the night teaching application at the Faculty of Language and History of the University of Ankara has been launched, then it has been continued to be applied in some faculties of other universities. The opening of private high schools with great importance for the opening of the coalition governments (1961-1965) was also continued in the Süleyman Demirel period. Private high schools are an important move in terms of ensuring that more individuals benefit from higher education. Due to the liberal policies adopted by AP in the economy, the support for the opening of private universities has given positive results.  But in 1971, with the 12th March, he was in power alone, III. In the period of the Nihat Erim government, which took office after the resignation of the government of Suleyman Demirel, private universities were closed and connected to state universities. In the study, in the Süleyman Demirel Period (1965-1971) will be attempted to make an assessment of the studies aimed at ensuring that more high school graduates benefit from higher education.   Keywords: Solomon Demirel Period, Higher Education, Night Teaching, Special High Schools

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi